PADALI SU I REKORDI: Fudbaleri Vojvodine minulu sezonu u Superligi ocenili kao uspešnu

Novosti online

25. 05. 2021. u 20:34

FUDBALERIMA Vojvodine izmaklo je željeno, treće mesto na tabeli Superlige, ali su u minuloj sezoni ipak ostvarili klupski cilj, plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

ПАДАЛИ СУ И РЕКОРДИ: Фудбалери Војводине минулу сезону у Суперлиги оценили као успешну

Foto arhiva VN

Takođe, nisu uspeli da odbrane pehar pobednika Kupa Srbije, dogurali su do polufinala, međutim, sezonu će pamtiti po rekordima.

Uknjižili su 71 bod i nadmašili generaciju u šampionatu 2010/2011. godine, koja je osvojila 67 poena, i, jednako tako, zabeležili rekordan broj pobeda - 24 trijumfa (21 u prvenstvu i tri u Kupu), i oborili rezultat iz sezone 1994/1995, kada je tadašnja generacija ostvarila 22 trijumfa.

Takođe, sada već bivši strateg Nenad Lalatović postavio je lični rekord kao trener sa najviše pobeda u klupskoj istoriji. U oba mandata, zabeležio je 76 i pretekao skor trenera Gustava Lehnera, koji je pedesetih godina prošlog veka ostvario 61 trijumf.

Navijači su, po tradiciji, u 17. izboru najboljeg igrača sezone titulu dodelili Nemanji Čoviću (30) napadaču, koji je i najbolji strelac sa 12 golova i dve asistencije.

- Hvala navijačima, to je svakako vrlo lepo priznanje, tim pre što je konkurencija bila zaista velika i ne bi bilo nezasluženo da je neko drugi izabran. Jer, bilo mnogo igrača koji su minulu sezonu odigrali izuzetno dobro. Navijači su nam mnogo nedostajali i nadam se da će od starta nove sezone moći ponovo na tribine - kaže Čović.

DRINČIĆ I BRALIĆ IZA ČOVIĆA

U IZBORU navijača, Nemanji Čoviću su "za vrat disali" Nikola Drinčić i Slavko Bralić, a na listi strelaca pratili su ga Petar Bojić i Miljan Vukadinović, sa po 11 golova. Najbolji asistenti prošle sezone bili su Drinčić sa osam asistencija, Miljan Vukadinović sa šest, Dejan Zukić i Aranđel Stojković sa po četiri...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk