KO JE PIKSIJEV SRBIN IZ NEMAČKE? Odbio Nemce zbog Srbije, uzor mu Vidić, a vatreni je navijač Partizana

Novosti online

28. 05. 2021. u 12:33

DRAGAN Stojković Piksi je na pozvao i nekoliko iznenađujućih imena za prijateljske mečeve sa Jamajkom i Japanom.

КО ЈЕ ПИКСИЈЕВ СРБИН ИЗ НЕМАЧКЕ? Одбио Немце због Србије, узор му Видић, а ватрени је навијач Партизана

Foto: Printskrin

A svakako broj jedan je Sava Aranađel Čestić. Ovaj 192 centimetra visoki štoper nemačkog Kelna, kojem je uzor Nemanja Vidić, izabrao je da ponese dres Srbije i našao se na spisku Dragana Stojkovića.

Nemci su bili ozbiljno zagrizli da oni uzmu mladog Srbina.

- Mnogo mi znači, lepa je stvar igrati za zemlju svojih roditelja. Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja mlađih selekcija. Mislim da se u Srbiji ozbiljno radi s mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svetskog šampiona – rekao je Sava Aranđel Čestić kada je pre nekoliko meseci dobio poziv mlade reprezentacije Srbije.

Čestić otkriva i otkud to da se zove baš Sava Aranđel (Nemci pišu Sava-Arangel).

- Sava, to je bila želja mojih roditelja. Aranđel, to ime mi je otac dao. Po Svetom Aranđelu, našoj krsnoj slavi. Ponosan sam na oba imena

Foto: Printskrin

 

Njegovi roditelji su iz Rume, a on otkriva kako je dobio poziv Fudbalskog saveza Srbije.

- Mene su u isto vreme pratili i Nemačka i Srbija, a Srbija je na moju veliku radost bila konkretnija. Imao sam poziv iz obe zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao s ljudima iz FSS. Odlučilo smo da je za mene najbolje da igram za Srbiju.

Idol mu je Nemanja Vidić. 

- Nemanja Vidić! Bio je i ostao broj 1! Idol! Kako je on igrao za Junajted... Vidić je bio veliko ime u svoje vreme, igrač koji je rođeni lider, agresivan u duelima, neustrašiv. I danas gledam njegove klipove, učim od njega. Defanziva mu je bila savršena, a svaki nedostatak je nadoknađivao srcem.

Čestić je  ove sezone igrao u Bundesligi za Keln, upoznao je i srpske reprezentativce.

- Ima dosta naših igrača u Bundesligi i to je dobro. Kostić i Jović su Ajntrahtu, bore se za Ligu šampiona. Gaćinović je dobar u Hofenhajmu. Igrao sam direktno protiv Kostića, izuzetno je brz, dobar na lopti, ali nisam se ni ja dao. Posle utakmice smo popričali i zamenili dresove. Njegov dres mi je u ormanu, na posebnom mestu.

Otkrio je i za koga navija.

- Za Partizan! Cela moja porodica navija za Partizan, to sam primio od malih nogu. I onda postaneš Grobar (smeh). Iz mlađih kategorija reprezentacije poznajem Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića. Obećavaju mnogo, nadam se da će postati sjajni igrači.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?