HRVATI IZNENADILI ODLUKOM: Ne putuju na Evropsko prvenstvo, evo šta se krije iza tog poteza!

Novosti online

31. 05. 2021. u 21:29

ČELNICI Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) doneli su odluku da se njihov naciolani tim za Evropsko prvenstvo, kao i tokom trajanja takmčenja, priprema u domovini.

ХРВАТИ ИЗНЕНАДИЛИ ОДЛУКОМ: Не путују на Европско првенство, ево шта се крије иза тог потеза!

FOTO: HNS

Na ovu odluku HNS su navele rigorozne mere u Škotskoj, gde su "vatreni" planirali da u Sent Endrjuzu imaju trening kamp u okviru priprema za prvenstvo Evrope koje je na programu od 11. juna do 11. jula ove godine.

Naime, pandemijska pravila u Škotskoj nalažu da se u slučaju jednog pozitivnog slučaja u reprezentaciji, među članovima stručnog štaba ili igračima, cela ekipa stavlja u karantin, pa je pored Hrvatske, kamp otkazala i reprezentacija Češke.

HNS je dobio preporuku Evropske fudbalske federacije (UEFA) da promeni kamp zbog potencijalnog učinka mera tamošnjih vlasti, pa su u skladu sa preporukama i doneli odluku da baza ostane u Hrvatskoj.

U dogovru sa selektorom Zlatkom Dalićem i stručnim štabom, odlučeno je da reprezentacija nastavi pripreme u Rovinju na terenu lokalnog fudbalskog, gde je sprovela prvu fazu priprema i gde će boraviti tokom trajanja kontinentalne smotre.

- Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uslove, vrhunski smeštaj i kvalitetan teren. Potrudićemo se da imamo mir koji je takođe potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. Ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku da provedemo celo prvenstvo u svojoj zemlji, rekao je Dalić.

Interesantno je da će Hrvati tako tokom čitavog Evropskog prvenstva biti u svojoj zemlji, pa će na utakmice ići direktno iz Zagreba, a potom će se vraćati u Rovinj nakon što odigraju mečeve.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk