MOTIV MITROV REKORD! Joveljić: "Za nas mlađe je to inspiracija da pođemo njegovim stopama"

Novosti online

04. 06. 2021. u 09:40

SA pasošima i negativnim Pi-Si-Ar testovima u rukama, ali i sa ponosom u srcima, fudbalski reprezentativci Srbije juče su rano po podne otputovali u Japan.

МОТИВ МИТРОВ РЕКОРД! Јовељић: За нас млађе је то инспирација да пођемо његовим стопама

FOTO: FSS

Na put dug 9.000 kilometara, sa poletanjem iz Beograda, presedanjem u Dubaiju i Kobeom kao krajnjom destinacijom, selektor Dragan Stojković Piksi poveo je podmlađeni i sastav, koji će 7. juna imati proveru protiv Jamajke, a 11. juna i domaćina Japana.

Dejan Joveljić (21) i Sava Aranđel Čestić (20), umesto da su sa mladom reprezentacijom u Beogradu, našli su se sa seniorskim timom u Japanu, a obojica su pre poletanja na daleki istok priznali koliko su ushićeni zbog debija koji im predstoji u A timu... Joveljić, mladi napadač austrijskog Volfsbergera će zauzeti mesto u špicu, pošto na put nisu otišli Mitrović, Vlahović i Jović.

- Žao mi je što njih trojica nisu tu, jer bih mogao mnogo toga da naučim. Trudiću se da ih dostojno zamenim u ulozi golgetera. Mitrovićev rekord je veliki motiv za sve nas mlađe igrače koji tek ulazimo u reprezentaciju. To nam je odličan parametar, da nastavimo njegovim stopama i da pokušamo jednog dana da ga dostignemo - dodaje Joveljić.

Čestić (20), defanzivac Kelna, inače rođen u Ofenbahu, imaće takođe priliku da pokaže sve što zna.

- Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i siguran sam da nisam pogrešio - kaže Čestić.

ČESTIĆ I VIDIĆ

ČESTIĆ ne krije ko mu je fudbalski uzor.

- TO je Nemanja Vidić i zbog pozicije u timu na kojoj je igrao, ali i zbog fizičke konstitucije. Inače, zauvek ću u sećanju da nosim nastupe za Keln iz protekle sezone u Bundesligi, pogotovo protiv Borusije ili Bajerna kada sam na terenu pazio na Halanda i Levandovskog - kaže Čestić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu