REAGOVALA DUMA, OGLASIO SE I SLAVNI VALIEV: Rusija traži zabranu dresa Ukrajine sa nacističkim pozdravom i Krimom na mapi (FOTO)

Novosti online

07. 06. 2021. u 13:28 >> 13:38

NE stišava se bura koju je u Rusiji izazvao novi dres fudbalske reprezentacije Ukrajine. Posle Marije Zaharove, oglasili su se i parlamentarci ruske Federljacije, a najglasniji je bio legendarni bokser Nikolaj Valijev.

РЕАГОВАЛА ДУМА, ОГЛАСИО СЕ И СЛАВНИ ВАЛИЕВ: Русија тражи забрану дреса Украјине са нацистичким поздравом и Кримом на мапи (ФОТО)

FOTO: Fejsbuk/Euro2020

- Oni mogu da sanjaju šta god žele, ali Krim je deo Ruske Federacije i o tome nema diskusije - rekao je Valiev.

Reagovao je i zamenik predsedavajućeg državne Dume, Dmitrij Svičev, nazvao ovu sportsku opremu "političkom provokacijom" i zatražio od UEFA da hitno zabrani ovakav dres.

Ranije je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla da Ukrajina stvar ailuziju nemogućeg:

- Ukrajina je sebi pripisala deo ruske teritorije, Krim, čime je stvorila iluziju nemogućeg. Uz to, nacionalistički slogani koji su (na dresu) korišćeni - predstavljaju očiglednu kopiju nacističkih slogana i deo su kontinuirane državne propagande iz Kijeva - naglasila je Zaharova.

Ako UEFA ne zabrani ove dresove, a teško da će to učiniti zbog pomenutog stava međunarodne zajednice o "celovitosti ukrajinske teritorije", u ovoj novoj opremi Ukrajina bi na EURO 2020 trebalo da debituje najpre danas popodne protiv Kipra, u pripremnoj utakmici, a onda 13. juna na prvenstvu Evrope protiv Holandije. Zatim će Ševčenkova ekipa igrati protiv Severne Makedonije i Austrije, takođe u grupi C.

Ukrajina i Rusija su se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo. Po pravilima Uefe, te dve nacionalne selekcije ili klubovi iz tih zemalja ne mogu da na žrebu ;budu izvučeni zajedno u istu grupu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)