GRUPE ZA EURO 2020: Sve oči uprte u "grupu smrti", Severna Makedonija otpisana i pre starta

A. Ilić

08. 06. 2021. u 10:57

FUDBALSKA groznica trese Evropu. Korona je neočekivano 2020. godine paralisala fudbal, ali je on ipak uspeo da trijumfuje u produžecima. Evropsko prventvo 2020. godine počinje 11. juna i trajaće do 11. jula.

ГРУПЕ ЗА ЕУРО 2020: Све очи упрте у групу смрти, Северна Македонија отписана и пре старта

FOTO: EPA

Očekuje nas poslastica u narednih mesec dana, a u nastavku teksta upoznajte se sa grupama, kao i koji će se meč igrati u kojoj zemlji. 

Euro 2020 - Grupa A 

Mečevi grupe A igraće se u Italiji i Azerbejdžanu. Učesnici grupe su Turska, Italija, Vels i Švajcarska. 

Nakon nekoliko godina lutanja Italijani su ponovo na smotri najvećih. Očekuje se lavovska borba sa Švajcarskom i Turskom oko plasmana u nokaut fazu. Manćinijev tim pobedio je u svih deset kvalifikacionih utakmica.Velšane će na Evropskom prvenstvu predvoditi novi selektor Rob Pejdž. 

Euro 2020 - Grupa B 

Domaćin mečeva biće Rusija i Danska, a grupu čine Danska, Finska, Belgija i Rusija. 

Favorit za prvo mesto je reprezentacija Belgije koja bi mogla da započne evropsku odiseju bez Kevina De Brujnea koji je zadobio povredu u finalu Lige šampiona, te je upitan zbog operacije lica, ipak zlatna generacija predvođena Robertom Martinezom želi da pokaže zbog čega je najbolja na rang listi. Dosta se očekuje i od Danske, a Rusija, koja je kvalifikacije završila iza Belgijanaca nada se da bi mogla da ponovo "grčki" scenario i podigne trofej. Sve nade Finaca polažu se u napadača Timu Pukija. 

Euro 2020 - Grupa C 

Holandija i Rumunija biće domaćini, a pored "lala" učešće u grupi uzeće Ukrajina, Austrija i Severna Makedonija. 

Holandija se vraća na glavnu scenu nakon propuštena dva velika takmičenja. Frank de Bur nasledio je Ronalda Kumana. Biće Holandija favorit grupe, a Ukrajina i Austrija konkurisaće za drugo mesto. Stručna javnost najmanje šansi daje Severnoj Makedoniji, ali nema sumnje da će naše komšije učiniti sve da javnosti pokaže da nije u pravu. 

Euro 2020 - Grupa D 

Mečevi jedne od najatraktivnijih grupa igraće se u Engleskoj i Škotskoj. Akteri će pored domaćina biti Hrvatska i Češka republika. 

Ne treba mnogo govoriti o rivalstvu Engleske i Škotske. Čeka nas repriza klasika sa Eura 96. godine. Tada je Pol Gaskonj postigao jedan od najlepših golova u fudbalskoj istoriji. Još jedan fudbalski rival "gordog albiona" jeste reprezentacija Hrvatske. Hrvati su prošlo Svetsko prvenstvo završili na drugom mestu, ali je dosta razdora bilo tokom pripremnih mečeva između igrača i selektora Dalića, te je malo verovatno da ukoliko se stvari ne poprave u svlačionici mogu do medalje. 

Euro 2020 - Grupa E 

Domaćin grupe biće Španija i Rusija, a pored "furije" učestvuju Švedska, Poljska i Slovačka. 

Španija je 2012. godine osvojila Euro, od tada nisu imali mnogo uspeha. Serhio Buskets pozitivan je na koronu, sumnja se i na Adama traorea, te je Luis Enrike morao naknadno da uputi pozive petorici igrača. Švedska i Poljska učiniće sve da zakomplikuju Špancima, a sa druge strane ni Slovačka nije za potcenjivanje. 

Euro 2020 - Grupa F 

"Grupu smrti" činiće Mađarska, Portugal, Francuska i Nemačka, a dueli će se igrati u Mađarskoj i Nemačkoj. 

Pobednici tri poslednja velika takmičenja nalaze se u istoj grupi. Nemačka je osvojila Svetsko prvenstvo 2014. godine, Portugal Euro dve godine kasnije, a Francuska je aktuelni šampion Evrope. Mađarska će učiniti sve da dođe do nekog iznenađenja, ali je malo verovatno za očekivati da se plasiraju u plej-of. Francuze javnost tipuje kao jednog od glavnih favorita pored Engleza za titulu šampiona Evrope. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk