ITALIJA OČITALA LEKCIJU FUDBALA TURSKOJ: Raspucani "azuri" pobedom počeli Evropsko prvenstvo

Novosti online

11. 06. 2021. u 20:25 >> 22:51

ITALIJA je pobedom otvorila 16. Evropsko prvenstvo u fudbalu. "Azuri" su bili bolji od Turske sa 3:0 i furiozno počeli takmičenje.

ИТАЛИЈА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ФУДБАЛА ТУРСКОЈ: Распуцани азури победом почели Европско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Pokazali su snagu izabranici Roberta Manćinija i istakli ozbiljnu kandidaturu za visok plasman. Golove za "azure" su postigli Merih Demiral koji je zatresao sopstvenu mrežu, Ćiro Imobile i Lorenco Insinje.

Koliko je Italija bila dominantna najbolje pokazuje odnos udaraca ka golu 25:3, ali i broj izvedenih kornera - 8:2.

Tokom prvih 45 minuta na "Olimpiku" u Rimu nije bilo pogodaka, no "azuri" su odigrali fantastično drugo poluvreme u kome su pregazili rivala i pokazali da su spremni da odu daleko.

Turska nije pokazala mnogo toga i ukoliko želi da bude ozbiljan pretedent za pslaman u narednu fazu moraće mnogo bolje od izdanja u "večnom gradu".

U drugom meču grupe A sastaju se Švajcarska i Vels (subota, 15 sati).

Italija narednu utakmicu igra protiv Švajcarske 16. juna, istog dana se sastaju Turska i Vels.

Italija - Turska 3:0 (0:0).

Stadion: "Olimpiko" (Rim). Gledalaca: 23.309. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: Demiral 53. autogol, Imobile u 66. i Insinje u 79. minutu.

Italija (4-3-3): Donaruma - Florenci (od 46. Di Lorenco), Bonući, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli (od 74. Kristante) - Berardi (od 85. Bernardeski), Imobile (od 81. Beloti), Insinje (od 81. Kijeza).

Turska (4-1-4-1): Čakir - Čelik, Demiral, Sojunču, Meraš - Jokušlu (od 65. Kahveči) - Karaman (od 76. Devišoglu), Tufan (od 64. Ajhan), Jazići (od 46. Under), Čalhanoglu - Jilmaz.

DRUGO POLUVREME: Italija - Turska 3:0

90+3. MINUT - Kraj utakmice! Italija je pobedom otvorila Evropsko prvenstvo.

79. MINUT - Fantastična akcija "azura" za 3:0. Odličnu loptu Insinjeu je poslao Imobile, a ovaj neometan sa leve strane uspeo da matira Čakira i obezbedi pobedu svojoj selekciji.

73. MINUT - Dominacija Italije se ogleda u broju udaraca na gol. "Azuri" su čak 23 puta šutirali, a Turci samo jednom.

66. MINUT - Duplirali su vođstvo Italijani! Ćiro Imobile se upisao u strelce. Srećno mu se odbila lopta, napadač Lacija se sjajno snašao i tako postigao svoj prvi gol na EURU.

63. MINUT - Bolje igraju "azuri". Stvaraju polušanse, ali za sada je samo jedna lopta završila u mreži Turske. Lokateli i Berardi su probali da udvostruče vođstvo, no u tome nisu useli.

53. MINUT - Vodi Italija! Centrirao je Berardi sa desne strane, a Demiral zatresao sopstvenu mrežu. Pokušao je štoper Turske da se izmakne, ali nije uspeo i matirao je Čakira. Evropsko prvenstvo 16. po redu je tako počelo autogolom.

NESREĆA Trenutak kada je Demiral zatresao sopstvenu mrežu/FOTO: AP/Tanjug

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Italija je odmah izvela korner, ali iz njega se nije ništa izrodilo.

PRVO POLUVREME: Italija - Turska 0:0

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena! Italija je bila bolji rival, ali terensku inicijativu nije uspela da kruniše pogotkom.

44. MINUT - Imobile je morao iz ove situacije da donese prednost svojoj selekciji. Ipak, iz izgledne pozicije je tukao pravo u sjajnog Čakira.

37. MINUT - Kao čigra se okreće Insinje. Šutirao je sa nekih 17 metara, to nije bilo baš najbolje, pa je Čakir lako ukrotio pokušaj igrača Napolija.

33. MINUT - Bolje igraju "azuri". Dosta problema odbrani Turske zadaje Insinje. Sada je glavom provao Imobile, no kao i njegovi saigrači ni on nije bio precizan. Izabranici Roberta Manćinija su do sada izveli pet kornera.

22. MINUT - Novu veliku priliku nije iskoristila Italija. Šutirao je glavom Kjelini posle kornera, sjajni je intrvenisao Čakir i spasao svoju selekciju.

18. MINUT - Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča nije iskoristio Lorenco Insinje. Primio je loptu u šesnaestercu rivala, ali je šutirao desno pored gola.

FOTO: AP/Tanjug

11. MINUT - Kenan Karaman je probao da iskreira priliku za svoj tim, ipak loptu koju je poslao bila je malo jača, pa je ostalo 0:0.

6. MINUT - Za sada se igra oprezno. Imobile je prvi koji je šutirao ka golu rivala, no nije bio precizan pa do promene rezultata u ranoj fazi utakmice nije došlo.

1. MINUT - Počelo je Evropsko prvenstvo u fudbalu!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)