REVIJA ASOVA PORED DUNAVA: U Kladovu održan fudbalski turnir za mlađe kategorije

Novosti online

15. 06. 2021. u 17:22

U organizaciji Fudbalskog kluba „Đerdap“ u Kladovu je nedavno održan turnir za mlade nade srpskog fudbala, dečake rođene od 2009. do 2014. godine. U pet kategorija nadmetalo se čak 250 mališana iz “Crvene zvezde”, Škole fudbala “28. jun” iz Gračanice, “Hajduk Veljka” i OFK “Boban” iz Negotina, kladovskih klubova “Đerdap” i “Brodoremont”, ali i fudbaleri iz Zaječara, Majdanpeka i Golupca.

РЕВИЈА АСОВА ПОРЕД ДУНАВА: У Кладову одржан фудбалски турнир за млађе категорије

FOTO: S.M.J.

U kategoriji selekcija 2009. godišta prvo mesto pripalo je ekipi iz Gračanice, drugo negotinskom „Hajduk Veljku“, a treće ekipi OFK 019 iz Zaječara.

U kategoriji fudbalera rođenih 2011. godine prvo mesto pripalo je FK “Hajduk Veljko” iz Negotina koji je sa tri pobede i jednim nerešenim ishodom ostvario gol razliku od čak 17:1. Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojili su dečaci iz FK “Brodoremont”, a treće zaječarski “Kablovi”. Luka Nikolić iz Negotina je u ovoj kategoriji proglašen za najboljeg strelca, a njegov klupski drug Ognjen Pajić za najboljeg golmana.

Beogradska „Crvena zvezda“ trijumfovala je u kategoriji 2013. godišta, Drugi je OFK 019 iz Zaječara, a treći “Brodoremont“  iz Kladova.

FOTO: S.M.J.

U najmlađoj kategoriji, 2014/2015. godišta trijumfovao je negotinski OFK „Boban“. Drugi je „Miners“ iz Majdanpeka, a treći „Timok 2“ iz Zaječara. Titulu najboljeg strelca u kategoriji fudbalere 2014. godišta poneo je igrač negotinskog OFK „Boban“ Đorđe Vasić koji je postigao čak 11 golova. Najbolji golman na turniru u najmlađoj kategoriji je Negotinac Pavle Milivojević koji se i sam dvaput upisao u listu strelaca.

Na ovoj svojevrsnoj reviji talenata, mladi fudbaleri, po zamisli organizatora, stiču prva takmičarska iskustva, ali i nova prijateljstva. Ovaj turnir je, kažu, opravdao cilj, da promoviše fudbal i mladima pruži šansa da iskažu svoj talenat.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk