INCIDENT SA PADOBRANCEM POSEBNO POGODIO DEŠANA: Selektoru Francuske vratila se trauma iz mladosti kad je ostao bez brata

Novosti online

16. 06. 2021. u 18:55

EKOLOŠKA organizacija "Grinpis" izvinila se zbog povreda koje je nekolicini navijača naneo njihov aktivista prilikom sletanja padobranom na minhenski stadion na meču Francuska - Nemačka (1:0).

ИНЦИДЕНТ СА ПАДОБРАНЦЕМ ПОСЕБНО ПОГОДИО ДЕШАНА: Селектору Француске вратила се траума из младости кад је остао без брата

FOTO: AP

Padobranac je nadletao travnjak "Alijanc arene" sa natpisom "Nafta napolje" pre nego što je izgubio ravnotežu i udario u kabl viseće kamere. UEFA je saopštila da je nekoliko ljudi primljeno u bolnicu.

- Nismo imali ovakvu nameru. Želeli smo da aktivista preleti stadion i pusti loptu sa sloganom na teren - naveo je portparol "Grinpisa" Bendžamin Stefen.

- Zbog poteškoća tokom leta, morao je da sleti na teren.

Posle prizemljenja, redari su ga sklonili sa terena, a UEFA je oštro osudila ovaj potez.

- To je bilo bezobzirno i opasno. Očekujemo reakciju pravnih organa - istakli su iz evropske kuće fudbala.

Incident probudio sećanje na porodičnu tragediju

Pun gneva je bio i akter meča u Minhenu Didije Dešan, selektor Francuske.

- Sramota je ovo što se desilo, za malo smo izbegli tragediju - rekao je Dešan.

- Najpre sam mislio da je sve ovo planirano, a kasnije je bilo dramatično, i na kraju je dobro što imamo samo povređene, mogla je da bude katastrofa. Mi smo morali da bežimo, a ja sam zaradio čvorugu, pošto sam udario glavom u vrh klupe.

Kako navode francuski mediji, Dešan je ovo posebno teško doživeo, budući da mu je rođeni brat poginuo u padu aviona, a tada je legendarni fudbaler imao 19 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu