DEJAN RADONJIĆ O TEŠKOJ SEZONI: "Pratimo tržište, treba nam dosta promena"

Novosti online

19. 06. 2021. u 22:32

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić priznao je da se ekipa suočavala sa teškim trenucima u minuloj sezoni i da su upravo ti momenti ujedinili tim i vodili ih do uspeha.

ДЕЈАН РАДОЊИЋ О ТЕШКОЈ СЕЗОНИ: Пратимо тржиште, треба нам доста промена

FOTO: ABA liga

Sa tri trofeja, sezona Crvene zvezde je daleko od neuspešne. Međutim, verovali su u klubu, baš kao i navijači, da bi u Evroligi mogli više. Završili su na dnu sa Himkijem i to ne žele da ponove.

 Na sredini sezone usledila je i smena trenera. Umesto Saše Đorđevića vratio se Dejan Radonjić i sa rosterom koji on nije selektovao osvojio je Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije. 

Ni do jednog trofeja nisu došli na lak način, a posebno se to može reći na Kup, kada su sa dvojicom igrača juniora Šaranovićem i Vujičićem došli u Novi Sad i podigli pehar.

- Nijednom nismo igrali u kompletnom sastavu. Lojd je već bio van tima zbog korone, Noko je tek stigao, Kolom je imao neku situaciju u Sankt Peterburgu. Simonović je veče pred prvi meč sa Igokeom dobio temperaturu, bila je upala pluća, ne korona, tokom meča se povredio Hol… Odmah sam morao da razmišljam o svim tim stvarima i da pronalazim najbolja moguća rešenja u vrlo zahtevnom rasporedu utakmica. Kroz mečeve smo se i upoznavali, i trudili da igramo najbolje što možemo, i da pobeđujemo što se uvek očekuje od Crvene zvezde, kazao je Radonjić u intervjuu za "Nova.rs".

U petak uveče, ekipu su se iz Budućnosti pridružili bivši kapiten Luka Mitrović, te plejmejker Nikola Ivanović.

- Dolaskom Nikole Ivanovića i povratkom Luke Mitrovića počeli smo prelazni rok i doveli igrače koji mogu da nam pomognu u ostvarenju ciljeva, a to je pre svega želja da naredne sezone napravimo iskorak u Evroligi gde je Crvena zvezda prošle sezone imala 10 pobeda. Obojica imaju dobre igračke i ljudske kvalitete sa kojima sam mogao da se upoznam radeći sa njima. Nastavljamo da pratimo tržište, teško je, gotovo nemoguće formirati ekipu u skladu sa željama i mogućnostima za nekoliko dana. To što se dovodimo u vezu sa brojnim igračima je donekle i očekivano. Ne bih komentarisao brojne spekulacije, jer smo u procesu selekcije i razgovora sa igračima. Nisam srećan zbog činjenice da moramo da napravimo dosta promena, ali učinićemo sve da prevaziđemo sve okolnosti i uradimo sve što je u interesu Crvene zvezde, naveo je Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!