SUDAR ŠAMPIONA: Svetski prvaci Francuzi protiv evropskih Portugalaca, Mbape protiv idola Ronalda (FOTO)

Novosti online

23. 06. 2021. u 08:30

KO je bolji, svetski ili evropski prvak? Ovu dilemu, ako je neko ima, rešiće večeras (21.00) direktan dvoboj dve trenutno najbolje reprezentacije na papiru, Francuske i Portugalije, na stadionu "Puškaš" u Budimpešti.

СУДАР ШАМПИОНА: Светски прваци Французи против европских Португалаца, Мбапе против идола Роналда (ФОТО)

Foto AP

Sada se sastaju u trećem kolu "grupe smrti F", a pre ovog meča njihov poslednji okršaj na EP bio je u finalu 2016. Ispao je mnogo bolan za "trikolore" gol Edera u 109. minutu, Portugalci su podigli trofej usred Pariza.

Francuzima je ovo prilika da se osvete i učvrste prvu poziciju, pošto su sa četiri boda teoretski obezbedili plasman u narednu rundu. Sa druge strane, Ronaldu i drugovima je ovo prilika da se oporave i stabilizuju posle Nemačke (2:4).

- Dobro smo analizirali taj poraz i ohladili glave, pošto nas čeka veoma važna utakmica sa Francuskom. Jedan loš dan ne može da nas uzdrma, naše ambicije su najviše - istakao je Fernando Santoš, selektor Portugalaca.

Njegovom kolegi na suprotnoj klupi Didijeu Dešan, novinari su najviše podigli pritisak pitanjima o Karimu Benzemi. Realov napadač i povratnik promašivao je zicere protiv Mađara i do sada, na osam mečeva, koliko je odigrao za "petlove" na EP, još nijednom nije bio strelac.

- Najvažnije je da imamo puno poverenje u Benzemu, kako ja, tako i ceo tim. Postoje trenuci kada napadači ne postižu golove, kada im ne ide. Ne sumnjam da će proraditi - uveren je Dešan.

Biće ovo još jedan duel mladog lava Kilijana Mbapea sa njegovim idolom Ronaldom.

FOTO: Printskrin Jutjub

Zanimljiva je i činjenica da su Portugalci samo jenom savladali Francuze u prethodnih deset međusobnih duela i to baš u tom finalu 2016. godine.

U drugom meču Grupe F, zahuktali Nemci dočekuju Mađare, osokoljene posle remija sa Francuzima. Našim severnim susedima odgovara samo pobeda da bi se plasirali u sledeću rundu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)