RAT NEMAČKE I UEFA: Dugine boje kamen spoticanja

Novosti online

22. 06. 2021. u 20:54

EVROPSKA kuća fudbala spustila je rampu na zahtev Fudbalskog saveza Nemačke da za utakmicu Nemačke i Mađarske oboji stadion u Minhenu u dugine boje.

РАТ НЕМАЧКЕ И УЕФА: Дугине боје камен спотицања

FOTO: EPA

 Ovo je trebalo da bude protest "pancera" pred meč sa našim severnim komšijama (21.00), posle odluke mađarskog parlamenta da usvoji zakon koji zabranjuje promovisanje homoseksualnosti i promene pola među maloletnicima.

Nemci misle da ovo nije u redu, a gradonačelnik Minhena Diter Rajter je ostao "kratkih rukava", jer je to bila njegova ideja. Spoljašnja fasada "Alijanc arene" u Minhenu ima mogućnost da najmodernijom rasvetom menja svakojake boje, a inicijativa Nemaca je bila da stadion večeras, u znak protesta, svetli u duginim bojama. Međutim, UEFA je u kratkom saopštenju rekla - ne!

- UEFA je politički i verski neutralna organizacija. S obzirom na politički kontekst ovog zahteva, poruku usmerenu na odluku koju je doneo mađarski parlament, UEFA mora da odbije ovaj zahtev - navodi se u saopštenju.

Ipak, Manuelu Nojeru, golmanu Nemačke, dozvoljeno je da oko ruke nosi kapitensku traku u duginim bojama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!