POBUNA NA EURO 2020: Nema smisla da Engleska ima povlašćeni tretman, a neki putuju po 12.000 km

Novosti online

26. 06. 2021. u 11:05

PRVENSTVO Evrope u fudbalu ove godine se održava po modelu, kakav dosad nije viđen.

ПОБУНА НА ЕУРО 2020: Нема смисла да Енглеска има повлашћени третман, а неки путују по 12.000 км

FOTO: AP/TANjUG

Gradovi širom "starog kontinenta", njih tačno 11, su domaćini, što stvara mnogo problema pojedinim selekcijama kada je u pitanju odlazak na mečeve, pogotovo, kada se u obzir uzme da se turnir održava u uslovima pandemije.

Od 16 reprezentacija, sve sem jedne, su do četvrtfinala, koje počinje danas, promenile barem jedan grad, dok je Engleska jedina bila "kod kuće".

Kada su putovanja u pitanju, prednjači reprezentacija Švajcarske, koja je od početka turnira do osmine finala preletela čak 11.700 kilometara. 

Njen kamp bio je u Rimu, a za pređenu kilometražu najzaslužniji je Baku, u kom su "sajdžije" igrale prvu i treću utakmicu grupne faze, prvo protiv Velsa, a potom i Turske. Jedinu utakmicu u Rimu, igrali su protiv Italije.

Njima sada predstoji novo putovanje u Bukurešt na osminu finala protiv Francuske, a veliki put u prvoj fazi prevalila je i Švedska. 

Ova selekcija je iz baze u Geteborgu prvo išla u Sevilju, a zatim dva puta u Sankt Peterburg. Za to vreme je prešla skoro 11.000, a njima u nokaut fazi predstoji gostovanje u Glazgovu, gde će igrati protiv Ukrajine.

Među reprezentacijama koje su najmanje putovale izdvajaju se Italija, Danska, Holandija, Španija i Nemačka, ali niko nije imao privilegiju kao Englezi, koji su sve utakmice grupne faze igrali na "Vembliju".

Na tom mestu "gordi albion" će odigrati i prvi meč nokaut faze, protiv Nemačke, a tek u eventualnom četvrtfinalu bi izašli iz Londona i igrali u Bakuu. Ukoliko prođe dalje, ekipa Gareta Sautgejta će se vratiti u London, gde bi igrala polufinale i finale.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli