RAPSODIJA DANSKE ZA ČETVRTFINALE EURA: Dolberg i Brajtvajt pregazili Vels (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 17:20 >> 19:54

DANSKA se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva koji su ubedljivo savladali Vels sa 4:0.

РАПСОДИЈА ДАНСКЕ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЕУРА: Долберг и Брајтвајт прегазили Велс (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Fantastičan fudbal prikazali su Simon Krej i drugovi, razneli su Vels na "Johan Krojf Areni" i pokazali da nikome neće biti lako kada se namerače na njih.

Pokušao je Vels na početku meča da se nadigrava, no Danska je povećala u brzinu više i krenula da pleše po terenu. Prednost skandinavskoj selekciji doneo je Kasper Dolberg u 27. minutu i to je bio jedini pogodak u prvom delu meča.

FOTO: AP/Tanjug

Isti igrač je duplirao prednost. Danska nije odustajala od napadačke igre i nagrađena je sa još dva pogotka. Strelci trećeg, odnosno četvrtog gola bili su Joakim Mele i Martina Brajtvajt.

Ovo je Danskoj drugi put na prvenstvu Evrope da postiže četiri gola na jednoj utakmici (pobeda protiv Rusije 4:1), a prvi put da je mreža Kaspera Šmajhela ostala netaknuta.

Ova selekcija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika Holandija - Češka.

Vels - Danska 0:4 (0:1).

Stadion: "Johvan Krojf Arena". Sudija: Danijel Zibert (Nemačka). Strelci: Dolberg u 27. i 48. minutu, Mele u 88. i Brajtvajt u 90+6 minutu za Dansku. Crveni karton: Vilson u 90. minutu (Vels).

Vels (4-2-3-1): Vord - Roberts (od 40. Vilijams), Rodon, Mefam, Dejvis - Morel (od 60. Vilson), Alen - Džejms (od 78. Bruks), Remzi, Bejl - Mur (od 78. Roberts).

Danska (3-4-3): Šmajhel - Kristensen, Kjer (od 77. Andersen), Vestergard - Striger Larsen (od 77. Boilesen), Hojbjerg, Dilejni (od 60. Jensen), Mele - Damsgard (od 60. Norgard), Dolberg (od 69. Kornelijus), Brajtvajt.

DRUGO POLUVREME: Vels - Danska 0:4

90+7. MINUT - Kraj utakmice.

90+6. MINUT - Četvrti gol postigao je i Martina Brajtvajt. Primio je igrač Barselone loptu u kaznenom prostoru rivala, prevario čuvara i udarcem levom nogom matirao Vorda. Zanimljivo da je linijski sudija najpre dosudio ofsajd, ali je nakon gledanja VAR-a pogodak priznat.

90. MINUT - Vilson je zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta. Faulirao je sa leđa Melea i ispravno je postupio sudija Danijel Zibert što mu je pokazao put u svlačionicu.

88. MINUT - Tačku na i stavio je Joakim Mele. Jensen je poslao odličnu loptu na drugu stranu, Mele ju je primio grudima, sjajnom fintom se oslobodio čuvara i postigao novi gol za svoju selekciju. Ovo je drugi gol na šampionatu za fudbalera Atalante.

87. MINUT - Dve neverovatne prilike u jednom napadu promašila je Danska, posebno je neverovatno šta nije uspeo u gol da pretvori Martin Brajtvajt. On iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Vorda.

78. MINUT - Sve je manje vremena za Velšane. Pokušavaju na sve načine da dođu do gola rivala, no Danci odlično stoje na terenu.

67. MINUT - Krenuli su izabranici Roberta Pejdža agresivnije ka golu rivala. Ipak, Skandinavci uspevaju da odole svim naletima, te mreža golmana Lestera još uvek miruje.

59. MINUT - Pokušao je Danijel Džejms. Došao je fudbaler Mančester junajteda do odbijene lopte, tukao volej udarcem iz prve, no blokirao je to Kristensen.

FOTO: AP/Tanjug

58. MINUT - Stala je Danska na loptu od kada je udvostručila vođstvo. Vels je krenuo malo više napred, ali za sada opasnosti po gol Švajhela nema.

48. MINUT - Opet Kasper Dolberg. Duplirao je prednost fudbaler Nice. Loše je reagovala odbrana Velsa, lopta se odbila na nogu sjajnog napadača kome nije bilo teško da se po drugi put upiše u strelce.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Vels - Danska 0:1

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45. MINUT - Odlična šansa za Melea. Istakao se Vord dobrom intervencijom i od svega skandinavska selekcija je dobila samo korner.

42. MINUT - Nastavila je Danska da napada i posle vođstva. Očigledno da Kjer i drugovi žele da postignu još jedan pogodak i tako steknu kapitalnu prednost pred nastavak utakmice.

27. MINUT - Danska je povela! Fantastičan gol postigao je Dolberg. Primio je loptu, uneo je u sredinu i šutirao sa nekih 16 metara. Ništa nije mogao da uradi Vord.

21. MINUT - Imali su fudbaler Danske seriju od tri kornera, ali nijednom nisu zapretili Vordu tako da do promene rezultata nije došlo.

14. MINUT - Prete Velšani i za sada su oni ti koji dominiraju terenom. Hrabro su zaista u meč ušli izabranici Roberta Pejdža.

10. MINUT - Namestio je Bejl na levu nogu, sjajno šutirao sa nekih 19 metar, no lopta je otišla malo pored gola Šmajhela.

FOTO: AP/Tanjug

5. MINUT - Bolje je Vels otvorio utakmicu, izvela je ova selekcija i prvi korner, ali još uvek mreže miruju na "Johan Krojf Areni".

2. MINUT - Počela je prva utakmica osmine finala Evropskog prvenstva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)