SRBIJA JE U FINALU: Orlovi nadigrali Portoriko u najboljoj utakmici na turniru

Novosti online

03. 07. 2021. u 15:19

KOŠARKAŠI Srbije plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju pošto su u polufinalu savladali Portoriko sa 102:84.

СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ: Орлови надиграли Порторико у најбољој утакмици на турниру

FOTO: KSS

Na kraju je Srbija stigla do "stotke" i najubedljivije pobede dosadanjeg dela turnira iako je Portoriko kvalitetnija ekipa i od Dominikane i od Paname s kojima smo igrali u grupi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vasilije Micić sa 21 poenom i osam asistencija. Nemanja Bjelica je imao 18 i sedam skokova, po 15 su dodali Danilo Anđušić i Filip Petrušev, dok je Miloš Teodosić imao dabl-dabl učinak sa 11 poena i 10 asistencija.

Na drugoj strani, Pinjeiro je upisao 23, Kondit 20, a Klavel 17 poena.

Protivnik u nedeljnom finalu je Italija, a ako se plasiramo na OI tamo nas čeka grupa u kojoj su Australija, Nigerija i pobednik kvalifikacija u Splitu, a to će biti Brazil ili Nemačka.

KRAJ - SRBIJA JE U FINALU

ČETVRTA ČETVRTINA

39. MINUT - 101:81 Teodosić trojkom stiže do dabl-dabla na ovoj utakmici. Bio je to njegov 11. poen, uz 10 asistencija.

38. MINUT - 95: 77 Bjelica sa osam metara rešava sve dileme. Orlovi mogu da se spremaju za finale!

37. MINUT - 92:77 Dosuđena je namerna a onda i tehnička Portoriku. U sledećem napadu, floping Brauna i nova tehnička. Sva slobodna su realizovana, a onda i Micić pogađa. Tri minuta do kraja Srbija je pred plasmanom u finale.

36. MINUT - 87:77 Sada je Klavel precizan i Srbija uzima tam-aut. Micić ne uspeva za tri.

35. MINUT - 87:75 Pokvarili su Portorikanci procenat šuta za tri, ali pogađa Kondit dvojku.

34. MINUT - 87:73 Dobrić zakucava posle još jedne maestralne asistencije Teodosića.

33. MINUT - 85:73 Anđušić posle dužeg vremena pogađa iz igre.

32. MINUT - 83:73 Marjanović vraća dvocifrenu prednost orlovima.

31. MINUT - 81:73 Davidovac pogađa dvojku, ali Braun trojkom ne dozvoljava Srbiji da se odvoji.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - 79:68 Braun koristi dodatno slobodno bacanje. Anđušić, zaboravljen ispod koša poentira. Braun neprecizan omogućio je našoj reprezentaciji poslednji napad u četvrtini, a Micić je izborio tri slobodna bacanja. Precizan je bio MVP Evrolige pa Srbija pred poslednju četvrtinu ima 11 poena prednosti.

29. MINUT - 74:67 Petrušev precizan sa linije slobodnih bacanja, ali potom pravi faul.

28. MINUT - 71:65 Petrušev je napravio faul nad Braunom koji ubacuje oba bacanja. Teodosić iz teške pozicije pogađa trojku, ali Portorikanci vraćaju to odmah.

27. MINUT - 68:60 Bjelica ubacuje osam poena za redom, uključujući i dve trojke, ali dve trojke je ubacio i Portoriko.

25. MINUT - 60:54 Klavel pogađa trojku u poslednjem sekundu napada. Kokoškov zove tajm-aut.

24. MINUT - 60:51 Vasa Micić pogađa slobodno bacanje a sa tribona se ori: "MVP, MVP". S druge strane Pineiro nastavlja svoju seriju.

23. MINUT - 58:47 Anđušićeva trojka!

22. MINUT - 55:43 Sada je Bjelica precizan sa penala. Srbija vodi 12 razlike.

21. MINUT - 53:41 Počelo je drugo poluvreme, neuspešnim pokušajem Klavela za tri. Prvi poen u nastavku postiže Portoriko preko PArkera sa linije za slobodna bacanja. S druge strane, penale izvodi i Micić ali on je precizan oba puta.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - 51:40 Micić pogađa dva od tri slobodna bacanja za plus 11. Pineiro uzvraća dvojkom, njegovih 16 poena.Avramović posle prodora vraća Srbij una plus 11 i tom razlikom ide se na odmor.

19. MINUT - 47:37 Dobrić donosi dvocifrenu prednost orlovima.

18. MINUT - 45:37 Fenomenalna asistencija Teodosića za Petruševa. Mladi centar orlova preseca i sledeći napad Portorika, a zatim u kontri postiže nove poene!

17. MINUT - 41:37 Pineiro je najraspoloženiji igrač u redovima Portorika sa 14 poena.

16. MINUT - 41:35 Trojku pogađa i Teodosić.

15. MINUT - 38:33 Sada Marjanović pogađa trojku, to su njegovi prvi poeni na utakmici. U međuvremenu Braunova "trojka" prepravljena je u dva poena.

14. MINUT - 35:34 Pineiro pogađa petu rtojku za Portoriko, a zatim Micić pravi faul u napadu. Micić se trojkom iskupljuje za faul. Braun uzvraća.

12. MINUT - 32:26 Opet Micić pogađa i to je plus šest, najveća prednost za orlove.

11. MINUT - 30:26 Micić polaganjem otvara drugu četvrtinu. Dobro se brani Srbija u nastavku.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - 28:26 Anđušić ne pogađa trojku, ali Gandija pogađa. Uzvraća Bjelica sa devet metara u poslednjoj sekundi i Srbija rešava prvu četvrtinu 28:26 u svoju korist.

9. MINUT - 25:23 Trojka Anđušića kojom se Srbija vraća u vođstvo pa je klupa Portorika prinuđena da traži tajm-aut. U nastavku je Bjelica precizan sa linije penala, a Pineiro pogađa za dva.

8. MINUT - 19:21 Avramović i Petrušev lakim poenima ne daju Portoriku da se odlepi.

7. MINUT - 13:17 Nova trojka pineira, dobrić pogađa dvojku.

5. MINUT - 11:14 Pineiro dovodi Portoriko na plus tri.

4. MINUT - 9:8 Opet je Anđušić iznudio slobodna bacanja i opet je bio oba puta precizan. Boban Marjanović krade loptu i asistira Anđušiću za vođstvo Srbije.

3.  MINUT - 5:8 Vasilije Micić pogađa prvu trojku za Srbiju, ali Klavel uzvraća.

2. MINUT - 2:5 Anđušić je iznudio faul i slobodna bacanja i bio precizan sa linije bacanja.

1. MINUT - 0:5 Počela je utakmica i to ne baš najbolje za Srbiju. Klavel je trojkom doveo Portorikance u vođstvo a zatim Parker pogađa ispod koša.

SRBIJA - PORTORIKO 98:81

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Johan Roso (Francuska), Omar Bermudes (Meksiko), Jener Jilmaz (Turska)

SRBIJA: F. Petrušev, M. Teodosić, N. Bjelica, N. Kalinić, D. Milosavljević, V. Micić, S. Jović, D. Davidovac, A. Avramović, O. Dobrić, D. Anđušić, B. Marjanović

PORTORIKO: A. Pineiro, Dž. Kondit, G. Braun, I. Gandia, H. Dijaz, T. Parker Rivera, E. Anduhar, A. Sosa, Đ. Klavel, K. Ortiz, A. Toro Barea, G. Klavel

Srbija je do polufinala stigla posle dve pobede u grupnoj fazi, protiv Dominikanske Republike i protiv filipina, dok je Portoriko poražen u duelu od Italije.

Azuri su u prvom polufinalu savladali Dominikanu sa 79:59.

Selektor Srbije Igor Kokoškov imao je mnogo problema sa sastavom tima jer se nekoliko igrača žalilo na povrede. Problem s kolenom ima Nemanja Bjelica, a s ramenom Vasilije Micić. Ognjen Dobrić zadobio je udarac protiv Filipina, a Nikoli Kaliniću je stradala noga na otvaranju kvalifikacija protiv Dominikanske Republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu