NENAD DŽODIĆ PREDSTAVLJA NOVOG NAPADAČA ZVEZDE: Dioni je znalac, samo da krene dobro

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 07. 2021. u 21:48

POČETAK Loija Dionija u Crvenoj zvezdi, u velikoj meri će odrediti tok njegovog bivstvovanja u redovima srpskog šampiona, ali čak i ako ne krene odmah da rešeta, neka ga sačekaju.

НЕНАД ЏОДИЋ ПРЕДСТАВЉА НОВОГ НАПАДАЧА ЗВЕЗДЕ: Диони је зналац, само да крене добро

Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

To, za "Novosti", kaže Nenad Džodić, bivši reprezentativac, a sada menadžer i skaut u Francuskoj, fudbalskog podneblja sa kojim je dobro upoznat i odakle stiže igrač koji će predvoditi napad Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Izdanak je škole Bordoa, u Nantu se razvio, ali je u Dižonu zablistao. Uveo ih je iz Druge u Prvu ligu, sezona 2016/2017. mu je bila najbolja do sada. Tada se odlično dopunjavao sa još jednim napadačem Dižona, Tavarezom, koji je bio visok i jak, znao je da sačuva loptu, dok je Dioni brzinom otvarao prostor i postizao golove. Bio je tada pun samopouzdanja - počinje Džodić priču.

Posle Dižona, sledi višemilionski transfer u jedan od najvećih francuskih klubova, što se na kraju nije pokazalo kao korak napred, već suprotno.

- Transfer u Sent Etjen, sada kada se pogleda je možda bila i greška u njegovoj karijeri i sam je izjavio. Izašao je iz anonimnosti, možda je i visina transfera od deset miliona evra uticala na to da ne pokaže sve što zna. Još kada se uzme u obzir tadašnji ambijent u ekipi Sent Etjena, trener koji ga nije mnogo uvodio u igru, razumljivo je zašto je psihološki pao. Ipak, odlaskom u Anže se vratio na zadovoljavajući nivo - priča bivši reprezentativac i fudbaler Monpeljea.

Smatra naš sagovornik da je od izuzetnog značaja to kako će se uklopiti u ekipu Dejana Stankovića.

- Polivalentan je, najbolje je igrao sa još jednim napadačem u paru, može da dejstvuje i po krilu, ali i usamljen u špicu da igra. Ima kvalitet, radi za ekipu, otvara se u dubinu, troši se i u defanzivi i zbog toga nekad nema lucidnosti u završnici. Ali, ima kvalitet, može da probije "1 na 1", tehnički je potkovan i mnogo zavisi od toga kako krene. Emotivan je, bitno je da ga dobro prihvate u ekipi i da krene kako treba sa golovima. Posle toga će sve biti lakše, ali ako ne krene kako se očekuje, neka ga sačekaju. Nije bilo problema, o njemu se priča da je pravi profesionalac. Sve pozitivno zasada i ponavljam, ako ga prihvate, pokazaće maksimum - podvlači Džodić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)