UDOVIČIĆ OČEKUJE DVOCIFREN BROJ MEDALJA Osvajači zlata na OI dobijaju 50.000 evra!

Novosti online

06. 07. 2021. u 14:00

MINISTAR Vanja Udovičić govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama, rekavši da očekuje da bude oboren rekord od osam medalja koliko su naši sportisti osvojili na igrama u Riju.

УДОВИЧИЋ ОЧЕКУЈЕ ДВОЦИФРЕН БРОЈ МЕДАЉА Освајачи злата на ОИ добијају 50.000 евра!

FOTO: Ministarstvo omladine i sporta

Udovičić se nada da bi olimpijski tim Srbije ovog leta u dalekom Japanu mogao da napravi iznenađenja i u nekim sportovima od kojih se medalje ne očekuju. Naravno, ima i onih sportista koji "moraju" da nas obraduju medaljom.

- Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord postavljen u Riju i da ćemo obradovati naciju. Pratim sve naše sportiste, i one popularne i one manje poznate, poznajem svakog od njih. Važno je da postoji odlučnost! Moram da napomenem, smatram da su naši sportisti zaslužili da obore rekord od osam osvojenih medalja. Očekujemo da u Japanu broj odličja bude dvocifren, rekao je ministar.

Udovičić je govorio i o nagradnom fondu za osvajače medalja.

- Odlučeno je da nagrade budu – 50.000 za zlato, 45.000 za srebro I 40.000 za bronzu. Želimo da obradujemo sportiste ovakvim vidom stimulacije, dodao je bivši vaterpolista.

Podsećamo, Srbija je u Pekingu osvojila tri medalje, u Londonu četiri, a najbolji nastup naša zemlja imala je u Rio de Žaneiru, sa osam odličja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk