MIRKO TOPIĆ: Ne osećam pritisak, spreman sam za veću ulogu

Novosti online

06. 07. 2021. u 14:59

Vezista Vojvodine Mirko Topić spreman je da preuzme veću odgovornost i još važniju ulogu u novoj sezoni.

МИРКО ТОПИЋ: Не осећам притисак, спреман сам за већу улогу

FOTO: FK Vojvodina

U sezoni 2021/22, od Topića se očekuje da postane lider ekipe i on smatra da je pravi trenutak za to i da ne oseća nikakav pritisak, već samo zadovoljstvo.

– Svestan sam da ću imati važniju ulogu u timu, ali ne mogu da kažem da osetim pritisak, već samo ponos i zadovoljstvo. To je novi izazov za mene, nadam se da ću ispuniti očekivanja stručnog štaba, ekipe i navijača i da ćemo zajedno ostvariti velike uspehe – izjavio je Mirko Topić.

Topić, kao i ostali njegovi saigrači, smatra da Voša i u novoj sezoni mora da izbori plasman u Evropu, a nada se i da će se plasirati u grupnu fazu Lige konferencije.

– Očekujem da ponovimo uspeh iz prethodne dve sezone, da završimo u vrhu tabele i da obezbedimo plasman u Evropu. Pre svega toga, bilo bi najlepše da konačno zaigramo i u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja i da i na jesen igramo u Evropi – ističe Topić.

Nakon najtežeg dela priprema u Sloveniji, sada je na red došla taktika i završni radovi pred početak naporne sezone.

– Pripreme su protekle u najboljem redu. Upoznali smo se, zbližili, predstavljeni su nam novi zahtevi koje treba da usvojimo u kraktom vremenskom periodu. U Sloveniji smo imali četiri teške kontrolne utakmice, kakve će nas očekivati i u Evropi i mislim da smo zabeležili odličan skor. Sada polako smanjujemo ritam, radimo više na taktici i mislim da ćemo biti spremni za početak  sezone – rekao je Topić.

Vošu očekuje prilično neugodan raspored od samog starta, u prve četiri utakmice – dva derbija sa Crvenom zvezdom i Partizanom i između dvomeč sa litvanskim Panevežisom.

– Raspored je težak, ali idemo iz meča u meč, pripremamo se korak po korak. Najpre ćemo da se pripremimo za gostovanje Crvenoj zvezdi, a onda idemo u Litvaniju, gde ćemo možda uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat i olakšamo posao pred revanš i uoči Partizana. Ali, da ne žurimo, idemo polako, bitno je da smo fokusirani na svakog narednog rivala i da svi imamo isti stav – na pobedu u svakoj utakmici – zaključio je Topić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!