MISTER STIGAO U SRBIJU: Sledeće subote u Užicu biće sahranjen legendarni trener Radomir Antić

N. I.

10. 07. 2021. u 10:01

LEGENDARNI srpski fudbalski trener, nekadašnji selektor Srbije i jedini stručnjak koji je vodio tri najveća španska kluba, Real, Barselonu i Atletiko Madrid, Radomir Antić biće sahranjen sledeće subote, 17. jula u Užicu.

МИСТЕР СТИГАО У СРБИЈУ: Следеће суботе у Ужицу биће сахрањен легендарни тренер Радомир Антић

FOTO: Privatna arhiva

Urnu sa Misterovim posmrtnim ostacima u Srbiju je pre nekoliko dana doneo njegov sin Dušan, autom iz Madrida.

Antić je preminuo u 72. godini života 6. aprila 2020. godine u glavnom gradu Španije, posle zdravstvenih problema i komplikacija izazvanih sepsom.

Porodica, supruga Vera, ćerka Ana, sin Dušan, unuci Radomir, Marko, Ivana i Petra, rodbina i mnogobrojni prijatelji će ispratiti Antića na sahrani 17. jula u 11.00 na Gradskom groblju Dovarje u Užicu.

Dan ranije, u petak 16. jula, grad Užice će u zgradi pozorišta u 19.00 organizovati komemorativni skup.

- Pre 15 meseci nas je napustio stub naše porodice, najbolji suprug, otac i deka na svetu. Mi još ne možemo da nađemo prave reči da opišemo šok i bol koje smo osetili 6. aprila prošle godine i koji na isti način osećamo i danas. Hvala svim iskrenim prijateljima i poštovaocima Radomirovog dela koji su sa svih strana sveta poslali reči utehe i podrške našoj porodici. Nažalost, punih 15 meseci nismo mogli da organizujemo sahranu u Srbiji. Radomir je kremiran prošle godine u Madridu i tek kada je epidemiološka situacija sa virusom korona to dozvolila, mi smo u prilici da organizujemo sahranu u Užicu - rekao je, za "Novosti", Dušan Antić, sin Radomira Antića.

Naš fudbalski velikan je kao trener ostavio ogroman trag u Španiji, a u ovoj zemlji su sa posebnim pijetetom odali počast Antiću. Njegov Atletiko, kome je 1996. doneo duplu krunu, u dva navrata se opraštao i svaki put je Radomiru ukazana ogromna zahvalnost za sve što je učinio.

POČAST NA "SANTJAGO BERNABEU"

- PREDSEDNIK Reala Florentina Pereza nas je pozvao i obećao da će Radomir dobiti počast na stadionu "Santjago Bernabeu" zbog onoga što je u Realu radio. Pritom je gospodin Perez i pokazao veliko poštovanje prema celoj našoj porodici. Odmah je zvao i Emilio Butragenjo, legendarni golgeter Reala, kao i ljudi koji su bili bliski sa mojim ocem. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je poslao telegram. Mnogi igrači su s nama kontaktirali, baš mnogi, ali ne bi bilo lepo da navedem samo neke od njih - rekao je Dušan Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!