ITALIJANI SE UZDAJU U PREKALJENE ŠTOPERE Snaga "azura" u veteranima Kjeliniju i Bonučiju

Đ. S.

10. 07. 2021. u 09:08

SVAKA italijanska porodica bi im mirne duše poverila živote na čuvanje. Zajedno su preko leđa "prevalili" više od 200 utakmica u svetloplavom dresu, a kao partneri u srcu odbrane, su odigrali 60 susreta za Italiju. Za one koji su za fudbal čuli juče, reč je naravno o Đorđu Kijeliniju (36) i Leu Bonučiju (34), dvojici štopera veterana koji su jedna od najvećih snaga finaliste Evropskog prvenstva.

ИТАЛИЈАНИ СЕ УЗДАЈУ У ПРЕКАЉЕНЕ ШТОПЕРЕ Снага азура у ветеранима Кјелинију и Бонучију

FOTO: AP

Pričalo se posle pobede nad Španijom u polufinalu o odbranjenim penalima Donarume, majstoriji Kijeze, "metronomu" Žoržinju, ali liderska crta koju donose pre svih Kijelini, pa zatim i Bonuči često ne pronalazi svoje mesto u statističkim kolonama. Sutra (21.00) će protiv Engleske pred sobom imati jedan od najtežih ispita do sada - moraće da zaustave Harija Kejna, Rahima Sterlinga i ostatak navale "Albiona".

- Igrali smo zajedno toliko godina na visokom nivou, normalno je da će ljudi kada timu ide dobro pričati o našem partnerstvu. Ali, ekipa ne pobeđuje samo zahvaljujući Đorđu i Leu, ili nekoj drugoj individui. Čitav tim je odigrao fantastičan turnir, to je jedina istina. Ne možete da osvojite takmičenje na bilo koji drugi način - rekao je Kjelini, bez želje da u prvi plan ističe saradnju sa svojim dugogodišnjim partnerom.

U uvodnom delu šampionata Starog kontinenta, komandanti italijanske odbrane nisu dopustili nijedan, gol, da bi u nokaut fazi malo "zaškripalo", pa su "azuri" tri puta kapitulirali, na svakoj utakmici po jednom. Pre prvenstva, glavna zamerka im je bila na godine, ali Bonuči i Kijelini su, možda, i krunski dokaz za sportsku maksimu "Forma je prolazna, klasa je večna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk