ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Pol Mariner, ikona Ipsvič tauna i zvezda engleskog fudbala sedamdesetih i osamdesetih

Novosti online

10. 07. 2021. u 11:15

LEGENDA Ipsvič tauna i engleskog fudbala Pol Mariner izgubio je dugogodišnju bitku sa rakom mozga.

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Преминуо Пол Маринер, икона Ипсвич тауна и звезда енглеског фудбала седамдесетих и осамдесетих

FOTO: Twitter/Ipswich Town

- Pogođeni smo vestima da je naša legenda Pol Mariner preminuo u 68. godini. Misli svih u klubu su sa njegovom porodicom i prijateljima - navodi se u saopštenju Ipsviča.

Mariner je u karijeri igrao 35 puta za Englesku i postigao je 13 golova, a bio je jedna od najvećih legendi Ipsviča u kome je proveo veći deo karijere.

U to vreme Ipsvič je bio hit u Engleskoj. Ekipa je osvojila Kup Uefa 1981, FA kup 1978 i dva puta bila vicešampion u konkurenciji Liverpula, Aston vile i Notingem foresta koji su tih godina zajedno osvojili sedam titula šampiona Evrope.

Liverpul se takođe oglasio, rečima da je Mariner bio briljantan igrač i veliki protivnik, važan deo bitaka koje su redsi tih godina vodili sa Ipsvičom.

Mariner je bio jedan od najzaslužnijih za to kao i za tada uvreženo mišljenje da je Ipsvič "drugi najdraži tim navijačima svih ostalih klubova u Engleskoj".

Igrao je još za Arsenal i Portsmut a karijeru je završio u Americi gde je bio i trener MLS ligaša Toronta.

Oglasila se i FA, a pojavila se i inicijativa da igrači Engleske ponesu crni flor oko rukava na sutrašnjem finalu Eura u čast preminulog bivšeg reprezentativca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)