BASKETAŠI U CIK ZORE: Srpski Olimpijci u etapama putuju u Tokio na najveću smotru

N. I.

11. 07. 2021. u 08:30

SRPSKI veslači su bili prvi naši sportisti koji su prošle nedelje stigli u Japan.

БАСКЕТАШИ У ЦИК ЗОРЕ: Српски Олимпијци у етапама путују у Токио на највећу смотру

Foto N. Paraušić

Nažalost, Miloš Vasić je odmah po dolasku sa dalekog puta pozitivno testiran na virus korona i sada se nalazi u izolaciji. Brojna srpska olimpijska delegacija će u etapama da pristiže u Olimpijsko selo u Tokiju, a predvodiće ih vaterpolista Filip Filipović koji će na ceremoniji otvaranja nositi zastavu naše zemlje.

Bilo je predviđeno da zajedno sa njim u ovom svečanom i posebnom činu učestvuje i košarkašica Sonja Vasić, inače supruga veslača Miloša Vasića, ali je i ona pozitivna na virus korona.

ČELNICI ZA OSAM DANA

ČELNICI Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki će se pridružiti našoj sportskoj ekspediciji u Tokiju 19. jula, čime će biti kompletirana cela srpska olimpijska misija na ovom igrama.

Poznat je i raspored odlazaka preostalih srpskih sportista u Japan. Sutra u cik zore ka Tokiju će da krenu basketaši koji učestvuju na turniru "tri na tri", a ekipu čine Majstorović, Bulut, Ratkov i Vasić, kao i rezerve u slučaju potrebe Kojić i Savić.

U četvrtak 15. jula na put će da krenu odbojkašice, vaterpolisti i tekvondisti, 16. jula strelci, 17. jula džudisti, plivači, kajakaši i teniseri, 18. jula rvači, a 19. jula košarkašice. Tek krajem meseca put Tokija će atletičari, bokseri i karatisti.

Nažalost, prestonica Japana je i dalje "zatvoren grad" zbog epidemioloških mera, pa je vanredno stanje na snazi sve do 23. avgusta, a još jednom je potvrđeno da na tribinama neće uopšte biti gledalaca tokom Olimpijskih igara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!