DOBRODOŠLI U TOKIO: Pismo dobrodošlice u Japan uručeno OKS

Novosti online

12. 07. 2021. u 21:18

U SEDIŠTU Olimpijskog komiteta uručeno je pismo dobrodošlice srpskom olimpijskom timu na Igre u Tokiju.

ДОБРОДОШЛИ У ТОКИО: Писмо добродошлице у Јапан уручено ОКС

FOTO: OKS

Pismo je predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću predao predsednik "Tojote Adrija" Kensuke Ciči, a ceremoniji u sedištu OKS je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumara.

- Ponosni smo na svoju saradnju sa gigantom kakva je kompanija "Tojota". Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg uvek možemo da se oslonimo. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate - rekao je Maljković.

Kacumara je uzvratio reči dobrodošlice:

- Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih, takođe, da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. OI će biti bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu.

Predsednik "Tojote Adrija" Kensuke Ciči je rekao:

- S velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno s vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva.

Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod olimpijskom zastavom.

Džudistikinja Anja Obradović je, takođe, zahvalila na gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na OI.

- Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam mnogo znače - rekla je Anja Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S