RADE DUGALIĆ UZDANICA KAIRATA: Zvezda sada mnogo bolja, previše se priča o meču iz 2015. godine!

A. Ilić

17. 07. 2021. u 09:30 >> 20:30

FUDBALERI Kairata u odličnoj atmosferi dočekuju Crvenu zvezdu i spremni su da joj opet zagorčaju život, kao u prethodnom dvoboju 2014. godine. Ekipa iz Almatija biće sledeće srede (16.00) domaćin crveno-belima u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, revanš je nedelju dana kasnije na "Marakani".

РАДЕ ДУГАЛИЋ УЗДАНИЦА КАИРАТА: Звезда сада много боља, превише се прича о мечу из 2015. године!

FOTO: Facebook/FK Kaйrat/FC Kairat

Jedna od najvećih uzdanica ovog tima je srpski internacionalac Rade Dugalić (26), koji je u razgovoru za "Novosti" rekao da se u Kazahstanu uopšte ne pridaje mnogo značaj, toj duploj pobedi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koja još boli navijače Crvene zvezde (2:0, 2:1).

- Prenapumpana je priča o prethodnom duelu sa Zvezdom. Više se o tome govori u srpskim, nego u kazahstanskim medijima. Ovde je taj meč daleka prošlost. Drugačiji je fudbal danas nego pre sedam godina, ekipe su totalno izmenjene. Uz to, crveno--beli su posle toga mnogo napredovali i izrasli u ozbiljnu evropsku ekipu - kaže Dugalić, defanzivac iz Prokuplja, koji je pre odlaska iz Srbije nastupao za Radnički, Radnik iz Surdulice, Car Konstantin i Sinđelić iz Niša.

Kairat je u prethodnoj rundi takođe na papiru bio autsajder protiv Makabija iz Haife. Na terenu je taj papir pocepan u komadiće, glatko je i sigurno eliminisao Izraelce (1:1, 2:0).

- Dobro smo počeli, u idiličnom raspoloženju dočekujemo naredni meč. Pobeda nad Makabijem unela je pozitivnu energiju u svlačionicu našeg tima. Igramo sve bolje, napravili smo seriju od jedanaest mečeva bez poraza, sa devet pobeda. Želimo da je nastavimo i u narednim dvobojima sa Zvezdom - dodaje Dugalić.

Mnogi smatraju da je prednost Kairata upravo to što je tim u jeku sezone, dok Crvena zvezda tek "pali motore".

Ko je u prednosti videćemo na terenu. Iako smo ovde već odigrali 19 kola u domaćem šampionatu, isto tako mislim da Crvena zvezda ništa manje nije spremna za početak i prve mečeve na evropskoj pozornici. 

BANjAK

U EKIPI iz Almatija uz Radeta Dugalića nastupa i Nebojša Kosović, a odnedavno i doskorašnji fudbaler Partizana Maki Banjak.

Banjak je došao pre nekoliko dana u našu ekipu, upoznaje se sa timom, ima još dosta vremena da sa njim razgovaramo o Crvenoj zvezdi koju dobro poznaje iz prošle sezone - kaže Dugalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk