SVAKI MEČ JE KAO FINALE: Tijana Bogdanović - Osećam pritisak odbrane medalje iz Rija

G. KELIĆ

19. 07. 2021. u 09:30

U RETROVIZORU joj je srebro iz Rija, a ispred nje put ka zlatu u Tokiju. Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović (23), uz Milicu Mandić, naš je adut u ovom drevnom borilačkom sportu i devojka od koje se očekuje borba za najviši plasman na OI.

СВАКИ МЕЧ ЈЕ КАО ФИНАЛЕ: Тијана Богдановић - Осећам притисак одбране медаље из Рија

Tijana u Olimpijskom selu / Foto Instagram

 Pre pet godina je, tada kao tek punoletna, napravila senzacionalni uspeh osvajanjem drugog mesta, zbog čega će sada sve oči, kako konkurencije tako i javnosti, biti uprte u nju.

- Sa jedne strane postoji žal zbog neosvojenog zlata u Riju i želja da se ta greška ispravi, dok sa druge prošlo je pet godina, malo sam starija i iskusnija, situacija je drugačija i osećam pritisak odbrane odličja. Ipak, dobro znam da se nosim sa tim, nisam previše opterećena. Jedva čekam da se naviknem na tamošnje uslove, odradim nekoliko treninga i nadam se da će sve ovo što sam radila u prethodnom periodu biti dovoljno za medalju - iskreno ističe Tijana na početku razgovora za naš list.

Pripreme su besprekorno odrađene, što je preduslov za svaki rezultat.

- Bilo je uspona i padova u pripremnom periodu, kao i svakog puta kod mene. Znam da me to samo ojačava i da me vodi do visina. Da nema toga, ne bismo se toliko radovali uspesima. Odradili smo sve kako je trebalo, po planu i programu našeg stručnog tima, tako da verujem da sam spremna.

Konkurencija je na Igrama, kao i uvek, paklena, 16 najboljih boraca na svetu.

- U prvom kolu me čeka Špankinja, devojka koja je tek prešla iz juniorske u seniorsku konkurenciju i već se plasirala na Igre. Veoma je dobra, dva puta sam se do sada borila sa njom, jednom sam pobedila i jednom izgubila, tako da nema prostora za opuštanje. Svaka borba je kao finale i tom devizom se vodimo - naglašava mlada Kruševljanka, koja će se takmičiti u kategoriji do 49 kilograma.

PODRŠKA VASIĆU

I UPRKOS striktnim pravilima, slučajevi zaraženih su se pojavili, između ostalog i kod našeg veslača Miloša Vasića, koji je morao da provede neko vreme u izolaciji.

- Uradićemo sve što je u našoj moći da se zaštitimo, ali tako nešto može da se desi bilo kada i bilo kome. Nadam se da nas neće zadesiti ista sudbina. Svakako, želim Milošu svu sreću, da se što pre oporavi i da nas obraduje jednom od medalja.

Atmosfera na celom turniru biće znatno drugačija u odnosu na pređašnje zbog tinjajuće pošasti zvane virus korona, zbog čega neće biti navijača.

- Zaista mi je krivo zbog toga, Igre su najveći planetarni događaj, gde se družimo i navijamo jedni za druge. Meni je ta atmosfera u Selu zaista nešto neprocenjivo i jedna čar Olimpijskih igara. Šta je tu je, bitno je da se takmičenje, ipak, održava i da ćemo imati prilike da predstavljamo našu zemlju - završava Tijana svoja nadanja i želje pred najveću smotru sportista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk