NOVI PROBLEMI U TOKIJU: Ostrige ugrozile takmičenje veslača na OI

Tanjug

19. 07. 2021. u 11:41

Zvaničnici u Tokiju sa nervozom prate situaciju u vodama gde će se održati veslačka takmičenje na Olimpijskim igrama, jer ih je jedan “neželjeni posetilac” do sada koštao 1,28 miliona dolara na ime hitnog otklanjanja štete.

НОВИ ПРОБЛЕМИ У ТОКИЈУ: Остриге угрозиле такмичење веслача на ОИ

Foto: EPA

Staza Sea Forest u Tokijskom zalivu, koja će biti domaćin veslačkih događaja i kanu slaloma, bila je spremna pre roka, ali jedino na šta niko nije računao bile su - ostrige, prenosi Bi-Bi-Si.

Ogroman broj ostriga prikačio se za bove namenjene zaustavljanju talasa, a otkrivene su kada su zbunjeni zvaničnici počeli da istražuju zašto su bove počele da tonu.

Rešavanje problema bio je ogroman i dugotrajan zadatak, budući da je oprema položena u rasponu od 5,6 km morala da se odvuče na obalu i popravi ili da je timovi ronilaca očiste na licu mesta.

Ukupno su uklonili 14 tona ostriga, navodi Bi-Bi-Si.

I to nisu bile bilo kakve ostrige, jer su zvaničnici otkrili da su u pitanju magaki ostrige, koje su izuzetno popularan delikates tokom zime u Japanu.

Zvaničnici, međutim, poručuju da nisu razmišljali o tome da budu konzumirane, pošto bi to zahtevalo proveru njihove bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...