OTVOREN PUT KA PLEJ-OFU: Zvezda miljenik sreće

Z. ĆOROVIĆ

20. 07. 2021. u 08:30

NAJLEPŠE moguće vesti sa žreba poželele su crveno-belima srećan put u Kazahstan. Fudbaleri Crvene zvezde danas u jutarnjim časovima putuju u Almati gde ih sutra (16.00, TV Arena) čeka duel sa Kairatom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

ОТВОРЕН ПУТ КА ПЛЕЈ-ОФУ: Звезда миљеник среће

FOTO: M. Vukadinović

Što bi se reklo, na put se krenulo sa brigom manje, jer je u Nionu određeno da će naš šampion, naravno, ukoliko prođe Kairat, u trećem kolu igrati sa pobednikom meča Šerif (Moldavija) i Alaškert (Jermenija). Ovo je bila ubedljivo najbolja opcija od moguće tri, jer su kao potencijalni rivali mogli da budu mnogo jači protivnici - mađarski Ferencvaroš koji je prošle sezone igrao u grupnoj fazi LŠ, kao i poljska Legija, koja i ove godine ima snažnu ekipu.

Dve mine u narednoj rundi su izbegnute, otvoren je put ka plej-ofu. Isto tako se rezonuje da je Zvezdin prvi rival Kairat po snazi verovatno i kvalitetniji od mogućeg narednog, Šerifa ili Alaškerta. Pogotovo jer je dosada doživela dva poraza od prvaka Kazahstana, istina, pre pet godina kada je naš najtrofejniji klub bio u dubiozi. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković zato s razlogom razmišlja samo  o Kairatu.

- Žreb je bio povoljan, ali ne mogu ništa da pričam o tome. Očekuju nas dve veoma teške utakmice, krećemo put Kazahstana gde ćemo igrati protiv ekipe koja je u takmičarskom ritmu i ima već 23 utakmice iza sebe ove sezone. Cilj Zvezde je jasan, ne može da se igra Liga šampiona ako se ne pobeđuju šampioni. U žrebu za treće kolo moglo je da bude i jačih protivnika, ali ćemo o tome početi da razmišljamo kada odigramo ova dva finala koja su ispred nas - rekao je Stanković.

Pred važno gostovanje Zvezdin vojskovođa odlično zna kako se najbolje podižu moral i "borbena gotovost".

- Svi zajedno možemo sve, kao grupa, tim, klub i navijači, kada smo jedno, za nas nema nepremostivih prepreka. Tako će biti i ovog puta. U momentima kada igraš za nešto tako važno kao što je Liga šampiona, mislim da je rezultat najbitniji. Pada u vodu lepota igre i efikasnost, jednostavno težina utakmice navodi na to da je samo rezultat bitan - jasno i odlučno priča Stanković, poput generala pred bitku.

Sigurno se dobro seća da mu prošle godine u ovo vreme nije bilo ni malo lako. Zvezda se mučila u Tirani, a onda i sa Omonijom, iako je bila bolja. Posle toga, kada je uhvatila zalet, Deki je zategao ekipu i ona je kao "zmaj" igrala u Ligi Evrope, a ravnopravni dvoboji sa Milanom pokazali su da ova ekipa ima materijal za velika dela.

To je i najvažnije, pošto je kompletan tim sačuvan sa namerom da se napadne treća Liga šampiona. Veoma je bitno i to što ova sezona počinje normalno, pa se, za razliku od prošle igraju po dva meča u svakom kolu kvalifikacija. Samim tim, dosta su manje šanse da se slabiji tim poput Omonije srećno provuče pored Zvezde u jednoj utakmici, koja se uz to, još igrala na Kipru.

Pa i ako bi se sutra desilo da Zvezda ne napravi rezultat koji joj odgovara, imaće popravni sledeće nedelje na svojoj "Marakani". Koliko god Kairat pretio, srpski šampion ima priliku u dva meča da demonstrira ko je ko u evropskom fudbalu. I da se lepo poravnaju računi za ono brukanje od pre pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!