DRAGOVIĆ PROGOVORIO O ŠANSI DA ZAIGRA ZA ORLOVE: Srbija mi je u srcu, ali Austrija je - Austrija!

Novosti onlajn

20. 07. 2021. u 12:36

ALEKSANDAR Dragović je stigao ovog leta u Crvenu zvezdu, a nedavno je odigrao i prvi meč u Superligi Srbije - remi sa Vojvodinom (0:0) na stadionu Rajko Mitić.

ДРАГОВИЋ ПРОГОВОРИО О ШАНСИ ДА ЗАИГРА ЗА ОРЛОВЕ: Србија ми је у срцу, али Аустрија је - Аустрија!

Foto: M. Vukadinović

Iskusni štoper je u tom transferu više slušao srce, nego džep. Kako kaže u intervjuu za "Mocartsport", ponude drugih klubova su bile dvostruko veće, ali on je prelomio da kao veliki zvezdaš ostvari dečački san i zaigra u crveno-belom dresu.

Postavlja se pitanje i da li je postojala mogućnost da na istu kartu, kartu ljubavi, Dragović obuče dres Srbije, a ne Austrije, pošto nije tajna da su bivši čelnici FSS pokušali da ga prisvoje.

„Slabo sam bio vezan za Srbiju. Ja volim Beč, tamo sam rođen, tamo ću živeti i posle fudbala. To je moj grad... U Srbiju sam dolazio samo na derbi. Jezik sam naučio zbog dede, mama slabo govori naš jezik. Tako da nije postojala šansa da zaigram za Srbiju. Uvek sam bio zadovoljan i srećan što igram za Austriju. Tamo sam prošao celu akademiju, oni su mi sve dali. Mada sam se ja pokazao na terenu, nisu me odabrali što sam lep i zgodan. Morao sam da se pokažem. Srbija jeste u mom srcu zbog dede, ali je Austrija – Austrija“.

Nikada niste imali problem u Austriji što ste poreklom sa Balkana i Srbije?

„Nisam imao probleme što se prezivam na ’ić’. Mada ja retko imam problema. Volim da se zezam i pijem kafu sa svima. Svi smo isti, imamo dve ruke i dve noge. Da li si Srbin, Bosanac, Albanac ili iz Afrike... Svi imamo dušu. U svim zemljama imaš neke loše ljude, što hoće da te prevare i ukradu“.

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S