ISTORIJSKA ŠANSA: Srbija juri dva mesta u fudbalskoj eliti! Prilika koju srpski fudbal ne sme da propusti!

N.I

21. 07. 2021. u 08:30

START u novoj sezoni evropskih klupskih takmičenja nije samo prilika za srpske klubove da odu do Lige šampiona ili Lige konferencija. Šampion Crvena zvezda se opet bori za elitu, Partizan, Vojvodina i Čukarički za izazove u novom takmičenju, koji mnogi potcenjivački zovu "treća evropska liga", a nekoliko prostih računica kaže da Srbija ima istorijsku priliku da od sezone 2023/2024. obezbedi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

ИСТОРИЈСКА ШАНСА: Србија јури два места у фудбалској елити! Прилика коју српски фудбал не сме да пропусти!

FOTO: M. Vukadinović

Čuveni UEFA koeficijenti su stvar preciznog proračuna, možemo slobodno reći proste matematike. I ti proračuni pokazuju sledeće: Srbija se trenutno nalazi na 13. mestu UEFA liste nacionalnih koeficijenata koje klubovi pobedama, remijima "bilduju" iz godine u godinu. Ovo je inače najbolji plasman naše Superlige u 21. veku i ako na kraju sezone Srbija zadrži poziciju u prvih 15 vratiće joj se pravo za kvalifikacije u Ligi Evrope, a od jeseni 2023. bi imala i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Osim toga, Srbija bi od tada imala jednog predstavnika više, odnosno ukupno pet klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Prema nekim računicama, potrebno je da već od starta kvalifikacija za LŠ i Ligu konferencija Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina ili Čukarički dođu u priliku da se domognu grupne faze, ili još konkretnije, da bar dva od četiri predstavnika uđu u grupnu fazu jednog od ova dva takmičenja, a da najozbiljniji konkurenti, Poljaci, Česi, Kiprani, Hrvati ili Turci ne budu baš toliko uspešni.

VREDNOVANjE REZULTATA

UEFA je nedavno objavila da će sistem bodovanja, odnosno pobede ili nerešeni ishodi u Ligi konferencija biti identično vrednovani kao u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Zato je jasna poruka fudbalrima Zvezde, Partizana, Čukaričkog i Vojvodine: želimo vam samo pobede ili remije. Porazi udaljavaju srpski "količnik" od cilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!