HRVATSKI NOVINAR OSTAVIO TAMOŠNJU JAVNOST U ČUDU: Voli Partizan, Sašu Đorđevića, ali divi se i jednom zvezdašu!

Novosti online

20. 07. 2021. u 22:22

IVICA Pezelj, rođeni Zagrepčanin sanja finale Kupa šampiona 1966. i slavi trojku Saleta Đorđevića

ХРВАТСКИ НОВИНАР ОСТАВИО ТАМОШЊУ ЈАВНОСТ У ЧУДУ: Воли Партизан, Сашу Ђорђевића, али диви се и једном звездашу!

FOTO: Arhiva novosti

Novinar iz Hrvatske Ivica Pezelj ustalasao je javnost u toj državi izjavom da je veliki navijač Partizana, ali i tamošnje reprezentacije.

Bio je izveštač mnogih glasila iz Hrvatske sa značajnih sportskih manifestacija. O njemu se uveliko piše u Zagrebu, a tamošnji sportski dnevnik "Sportske novosti" doneo je priču o Ivici Pezelju, sportskom novinaru odraslom u Zagrebu, sa naslovom njegove knjige - Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije!"

- Partizanovac sam! Jesam! Otkako znam za sebe, gotovo pola veka. Još me boli, iako tada nisam bio rođen, onaj poraz od Reala 1966. u finalu Kupa šampiona, u pola noći, recitujem: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Vasović, Rašović, Kovačević, Bajić, Hasanagić, Galić, Pirmajer. Trener Abdulah Gegić koji je svom sinu dao ime Brisel, po gradu u kojem se igralo finale - rekao je Pezelj.

Da ne voli samo fudbal i Partizan, svedoči sledeća Pezeljova izjava:

- I još slavim onu trojku Saše Đorđevića u Istanbulu 1992. kada smo postali košarkaški prvaci Evrope... Partizan je u Istanbul došao kao autsajder, najpre pobedio milanski Filips pa u večnom finalu Huventud iz Badalone. Sale Đorđević je te večeri postao besmrtan, počeo se stvarati mit o treneru Željku Obradoviću, a Hrvat Ivo Nakić pomogao je da to bude i šira jugoslovenska pobeda.

Ivica Pezelj mnogo ceni Roberta Prosinečkog.

- Prosinečki je spojio nespojivo. Legenda je Crvene zvezde i hrvatske reprezentacije, voli i jedno i drugo. E, pa ako to hoda, može i ovo moje s ljubavlju prema Partizanu i vatrenima - poručio je Pezelj.

(Kurir) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)