UZBUĐENJA U PRELAZNOM ROKU TEK PREDSTOJE: Čeka se "bum" Mesija i Kristijana Ronalda

M. BLAŽIĆ

22. 07. 2021. u 19:57

DVOJICA najboljih fudbalera planete još nisu završila "posao" u letnjem prelaznom roku i zato se dosadašnji tok fudbalske pijace i dalje karakteriše kao miran.

УЗБУЂЕЊА У ПРЕЛАЗНОМ РОКУ ТЕК ПРЕДСТОЈЕ: Чека се бум Месија и Кристијана Роналда

FOTO: EPA

Lionel Mesi (34) je blizu parafa novog ugovora sa Barselonom, ali se to još nije dogodilo, dok oko Kristijana Ronalda (36) stoji "zid ćutanja", a uopšte nije isključeno da bi do kraja leta mogla da eksplodira ekskluziva vezana za njegov odlazak iz Juventusa posle sušne sezone.

Imajući u vidu te dve činjenice, jasno je da sve što se do sada dešavalo širom Starog kontinenta na planu odlazaka i dolazaka ne može da se opiše kao spektakularno, s obzirom na to da i Nejmar i Mbape ovog leta neće menjati svoju parisku adresu. U odsustvu najvećih "bombi" u prvi plan je iskočio desni bek Intera Ašraf Hakimi, čiji je prelazak u PSŽ trenutno najunosniji transfer u prelaznom roku - 60 miliona evra.

Da je defanziva trenutno više na ceni od ofanzive, pokazuje i primer drugog po težini transfera letnjeg prelaznog roka. Reč je o angažmanu dogovorenom mnogo ranije, a realizovanom na početku pijace. Minhenski Bajern je ostao bez Davida Alabe kojem je istekao ugovor, a kao zamena je za 42,5 miliona evra iz Lajpciga je stigao mladi francuski štoper Dajo Upamekano.

Interesantno je da je i "bronzana medalja" po vrednosti transfera pripala defanzivcu i to Ibrahimu Konateu, kojeg je Liverpul platio Lajpcigu 40 miliona evra, kako bi ojačao poslednju liniju ophrvanu brojnim povredama u prošloj sezoni.

Kada su u pitanju ofanzivni fudbaleri, kasu je najviše "razbila" Aston Vila angažovanjem Argentinca Emilijana Buendija iz Noriča, plativši, za njihove prilike, neverovatnih 38,4 miliona evra. Dobar posao je napravio i Salcburg prodajom svog ubojitog napadača, Zambijca Patsona Dake za 30 miliona evra Lesteru, i to je ujedno poslednji transfer ovog leta koji je prešao granicu od 30 izraženu u milionima evra.

Apsolutni rekorder svih vremena je Brazilac Nejmar, koji je 2017. iz Barselone u PSŽ otišao za astronomska 222 miliona evra.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)