DAVOR ŠTEFANEK ZA "SPORT MAGAZIN": Neće biti manje od osam medalja u Tokiju

Đ. S.

23. 07. 2021. u 10:33

RVAČ Davor Štefanek veruje da se Srbija iz Tokija neće vratiti sa manje medalja nego što ih je donela iz Rija 2016, a tada ih je u prtljagu bilo osam. Među njima i njegova zlatna.

ДАВОР ШТЕФАНЕК ЗА СПОРТ МАГАЗИН: Неће бити мање од осам медаља у Токију

FOTO: Tviter/VanjaUdovičić

- Olimpijske igre su čudne same po sebi, naročito sada u ovim okolnostima bez publike, podrške, ičega... Ali srpski sportisti i naš narod imaju takav mentalitet da kada je najteže, mi pokažemo veličinu. Uzdam se u sve naše sportiste, žao mi je što nisam tamo, a trebalo je da budem, ali sam odustao posle zlatne medalje Mate Nemeša, koji je zaslužio da ode. Ima kvalitet kojim može da me odmeni u toj kategoriji.

Štefanek ima favorite.

- Što se tiče rvanja, uzdam se u dvojicu momaka sigurno, ali svi su sjajni i sa 50 odsto učinka, biću prezadovoljan. Ali, i tekvondo, džudo i ostali sportovi imaju šanse za medalje. Da ne pričam o Novaku Đokoviću, jeste umoran i premoren, ali pokazao je šta je najbitnije u životu - obraz i dres svoje države.

Ekipni sportovi?

- Vaterpolisti su pokazali da su uvek u vrhu, od njih se očekuje najviše, to može da bude i teret. Košarkašice su izvanredne, one mogu mnogo, o odbojkašicama da ne pričamo.

Ko bi možda mogao neočekivano da donese medalju?

- Neću da kažem ime pojedinačno, ali jedan sport koji je zaslužio i koji je u usponu, će doneti medalju. To je džudo. Mislim da može da se desi da bude više od deset, dok je po meni teško da budemo lošiji nego u Riju. Ja sam bio siguran u sebe u Riju, govorio sebi da donosim medalju i to i ispunio. Nadam se da i u Tokiju ima tako mentalno jakih momaka i devojaka koji će ispuniti to što zacrtaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)