NIKOLA GRBIĆ ZA "SPORT MAGAZIN": Važno je pobediti sebe

Đ. S.

23. 07. 2021. u 11:39

NIKOLA Grbić, legendarni olimpijski šampion iz 2000. u Sidneju, kaže da uvek postoji neko ko iznenadi. Slično očekuje i na takmičenju u Tokiju.

НИКОЛА ГРБИЋ ЗА СПОРТ МАГАЗИН: Важно је победити себе

Foto CEV

- Očekujem svakako medalje od odbojkašica, vaterpolista, Novaka Đokovića, Ivane Španović... Što se tiče košarkašica, ne znam tačan kvalitet selekcija van našeg kontinenta, Amerike i Australije, ali ako imaju kvalitet da pokore Evropu, nema razloga da isto ne bude slučaj na Igrama. Uvek treba očekivati i neko iznenađenje, 2012. u Londonu niko nije očekivao ništa od Milice Mandić, pa se vratila sa zlatom. Nemam najbolji uvid u individualne sportove, pa ne bih mogao da kažem precizno, biće više ili manje medalja.

Nikola kaže da je glavni cilj pobediti sebe.

- Nikada se nisam bavio brojkama, uvek su me fascinirali takmičari u svim disciplinama, koji ne budu ni u 16 najboljih na Svetskom prvenstvu ili igrama, ali obore lične rekorde. To je po meni mnogo važnije, da pobediš sebe. Kada bi svako od nas prevazišao svoja dostignuća, onda bi bilo i mnogo više uspeha. Nadmašiti sam sebe je nešto neprocenjivo.

Problem 2021. je korona, koja je mnoge izbacila iz ritma.

- Sve je to za ljude, ja sam ove godine testiran 50 ili 60 puta, živ se čovek na sve navikne. Oni su svetski šampioni, imaće u vidu važnost takmičenja i neće im biti teško da prate sve te protokole. Takav je mentalitet velikih sportista, naročito kada se uđe u poslednju nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)