OTKRIVEN RAZLOG: Evo zašto Novak Đoković nije bio u timu Srbije na otvaranju OI

Novosti

23. 07. 2021. u 15:42

ČITAV sportski svet je čekao ovaj dan s nestrpljenjem! Olimpijske igre su zvanično otvorene, uprkos velikim problemima i pandemiji korona virusa, koja je Igre odložila za godinu dana.

ОТКРИВЕН РАЗЛОГ: Ево зашто Новак Ђоковић није био у тиму Србије на отварању ОИ

Foto: RTS printskrin, Instagram/ninaderwael

Srpski sportisti su blistali na ceremoniji i može se reći da su ostavili najupečatljiviji utisak, jer su svi imali male zastavice i zaista su izgledali moćno u odnosu na druge reprezentacije.

Barjaktari su bili košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, a na ceremoniji nije bilo mnogih naših sportista, uključujući i najveće zvezde, Novaka Đokovića.

Foto: AP

Kako je potvrđeno "Telegrafu", Novak je odlučio da propusti ceremoniju otvaranja Igara, jer već za nekoliko sati ima meč protiv Uga Delijena u prvom kolu Olimpijskih igara. Taj meč je na programu u ranim jutarnjim časovima po vremenu u Srbiji, ne pre 8.30, a Novak je bio svestan da bi u slučaju dolaska na ceremoniju izgubio nekoliko dragocenih sati koji su mu ključni za pripremu meča i da onda ne bi bio spreman za meč sa Delijenom.

On je bio sa timom Srbije na Olimpijskom stadionu, ali nije učestvovao u defileu što pokazuje i slika na Instagram profilu Miloša Vasića. Ceremonuju je posmatrao iz hotela.

Foto: Instagram/vaskelaa

Novak je nikad motivisaniji stigao u Tokio, spreman je da osvoji zlatnu medalju, što je jedino što dosad nije osvojio u karijeri, a time bi ostao u konkurenciji da osvoji Zlatni slem, čime bi postao jedini teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Uz Novaka je u Olimpijskom selu ostalo još srpskih takmičara, ali i drugih sportista koji takođe nisu bili na otvaranju, poštu zvezde Slovenije Luke Dončića. Novaka su nastavili ostali sportisti da spopadaju, a najoriginalnije fotke napravio je sa belgijskim gimnastičarkama, gde je oduševio špagom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (3)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S