KARACEV LAKO: Medvedev se mučio u prvom kolu na OI

Novosti online

24. 07. 2021. u 10:30

DANIL Medvedev, ruski teniser, ostvario je tešku pobedu na startu olimpijskog turnira savladavši Aleksandera Bublika u dva seta, dok je njegov zemljak Aslan Karacev daleko lakše pobedio Tomija Pola iz Amerike.

КАРАЦЕВ ЛАКО: Медведев се мучио у првом колу на ОИ

foto: Tanjug/AP

Drugi igrač sveta je u teškim vremenskim uslovima uspeo da ostvari trijumf sa 6:4, 7:6. Gledali smo težak meč, a ekstremne vrućine naterale su Rusa da posegne za ekstremnim načinima raslađivanja. 

Dobro je počeo Medvedev, odmah napravio brejk, a to je bilo dovoljno, do kraja je čuvao svoj servis i set rešio u svoju korist. 

Uzbudljiv je bio drugi set Bublik je poveo sa 2:0, Medvedev je uspeo da smanji zaostatak i izjednači na 3:3 pa je set otišao u taj-brejk.

U dodatnom periodu Bublik je imao i set loptu, ali je Medvedev iskoristio treću priliku da završi meč i plasirao se u drugo kolo.
Njegov naredni protivnik je Sumit Nagal koji je savladao Dmitrija Istomina.

Sa druge strane, Karacev je imao lagan posao protiv Amerikanca, rešio je meč u svoju korist za svega 76 minuta, rezultatom 6:3, 6:2. On će u narednom kolu igrati protiv Žeremija Šardija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli