ZLATO RUSKIM GIMNASTIČARIMA: Slavlje posle četvrt veka (FOTO)

Novosti online

26. 07. 2021. u 18:26

RUSKI gimnastičari su novi olimpijski šampioni u ekipnom višeboju, posle uzbudljive završnice u kojoj su za 0.103 poena osvojili zlato ispred Japanaca.

ЗЛАТО РУСКИМ ГИМНАСТИЧАРИМА: Славље после четврт века (ФОТО)

FOTO: AP

Ovo je prvo zlato u ovoj disciplini za Ruse još od Atlante 1996, posle ravno 25 godina!

Japanci su zahvaljujući sjajnom nastupu Hašimota na vratilu pretekli Kinu koja je završila nastup i Rusiju kojoj je ostao još Nagornji u parteru.

Drama je potrajala nekoliko minuta, Rusi su zagrljeni čekali ishod, a kada su stigli rezultati pali su u neverici i radosti.

Rusi su na kraju imali 262.500 poena, Japanci su predali krunu zbog 0.103 boda - 262.397, dok su Kinezi sa 261.894 odbranili bronzu iz Rija.

Ovo je, računajući i medalje Sovjetskog saveza i Zajednice nezavisnih država, sedmo zlato u ovoj disciplini, čime se zbornaja komanda izjednačila sa Japancima.

Takmičenje u gimnastici nastavlja se prekosutra kada je na programu finale ekipnog višeboja za žene, a Ruskinje su u kvalifikacijama bile bolje od favorizovanih Amerikanki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!