BEDEM ISPRED MREŽE: Računajući i pripremni period, crno-beli nisu kapitulirali već 582 minuta

M. BLAŽIĆ

26. 07. 2021. u 20:48

OTIŠAO je Vladimir Stojković iz Partizana kao neocenjen na startu evropske misije protiv Dunajske Strede (1:0), isti učinak imao je i mladi čuvar mreže Aleksandar Popović sinoć na "Karađorđu" (2:0).

БЕДЕМ ИСПРЕД МРЕЖЕ: Рачунајући и припремни период, црно-бели нису капитулирали већ 582 минута

FOTO: M. Vukadinović

Tri pobede uz gol-razliku 7:0 u borbama na domaćoj i međunarodnoj sceni pokazatelj su da Partizan u defanzivi zasad funkcioniše kao sat, a pritom je na planu ofanzivnih dejstava mnogo konkretniji nego što je to bio slučaj u većem delu prethodne sezone.

Rezultat takve igre su autoritativne pobede u utakmicama u kojima se nijedan od tri rivala crno-belih praktično ništa nije pitao. Kada se tome dodaju i pripremni mečevi, dolazi se do podatka da mreža kluba iz Humske miruje punih 582 minuta i da su jedino fudbaleri Mure u prvom test-meču uspeli da pronađu put do mreže Beograđana.

Sa druge strane, raznovrsnost u polju i probuđenost pojedinaca, koje su do skoro najčešće "gađale" kritike, dovele su do toga da je Stanojevićev tim na tri takmičarska i isto toliko pripremnih mečeva postigao ukupno 14 golova.

Koliko trenutno sve dobro funkcioniše u svlačionici crno-belih, svedoči i partija iskusnog Bibarsa Natha u derbiju protiv Vojvodine. Iskusnom Izraelcu sigurno nije bilo pravo kada je na početku sezone saznao da mu uloga u timu neće biti liderska kao prethodne, ali je već u prvom meču na kojem je počeo, pokazao da i te kako još ima motiva da se dokazuje i izbori za povratak u startnu postavu.

- Teško je igrati u Novom Sadu, a i protivnik je uvek opasan. Dve utakmice zaredom smo igrali na istom stadionu i pobedili, to je fantastičan način da započnemo sezonu. Znali smo da moramo od starta da igramo na najbolji mogući način. Želimo da igramo u Evropi, to je veoma važno za klub i daćemo sve od sebe da tako bude i posle četvrtka - sabrao je misli posle sjajnog izdanja u duelu sa Vojvodinom Bibars Natho.

Vremena za uživanje u odličnom početku sezone nema, crno-beli već sutra putuju u Slovačku, gde ih u četvrtak od 20.45 očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija Lige konferencija protiv Dunajske Strede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)