DRAGAN JOVIĆ IZ TOKIJA: Retko koja zemlja podržava sport kao naša - Uložila je u sportiste, a oni joj vraćaju medaljama (VIDEO)

Novosti online

28. 07. 2021. u 10:37

DRAGAN Jović, trener tekvondiskinja, koje su osvojile medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, govorio je o velikom uspehu naših sportistkinja, kao i o velikoj podršci države sportu.

ДРАГАН ЈОВИЋ ИЗ ТОКИЈА: Ретко која земља подржава спорт као наша - Уложила је у спортисте, а они јој враћају медаљама (ВИДЕО)

FOTO: EPA

- Ja se politikom uopšte ne bavim, ali ono što svi moraju da znaju i treba da budu otvoreni kad se o sportu radi, retko koja zemlja podržava sport kao naša, retko u kojoj zemlji se ulaže ovako kao što se ulaže kod nas. Zato mi je mnogo drago što vraćamo državi rezultatima, mnogo mi je drago što se ovako sport vidi u medijima i što se na ovakav način predstavlja sportski rezultat. Imamo mnogo problema sa druge strane, imamo mnogo dece koja kreću nekim lošijim putem, mislim da sportisti treba da im budu uzor i mislim da je država odabrala pravi način na koji može da ih skrene sa stranputice, a mi kao reprezenti sporta moramo da se potrudimo, da damo sve od sebe, da budimo pravi primer, što sportisti i rade – rekao je Jović u Jutarnjem programu Prve televizije.

- Država je uložila u sportiste, sportisti vraćaju medaljama i mislim da je to vrlo korisno za našu zemlju. Čuo sam najavu o nagradama i benefitima koje daju razne države, ja znam da toga trenutno nema u našem sportu, pitanje je koliko bi imali takmičara i koliko bi uspeli da isplivamo jer naš sport je relativno mali. Ako ne uzmemo medalju na Olimpijskim igrama pitanje je da li bi nas zvali u emisiju, svetska i evropska medalja traju nekoliko dana, ali olimpijska medalja je večnost. Da nema nekog da nas prati, a kada nemate sponzore, nemate neke finansijere, država je jedina koja može da održi sport i to naša radi i hvala joj veliko na tome. Ko kaže drugačije, mislim da ne govori istinu – kazao je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)