KOŠARKAŠICE PROTIV ŠPANIJE: "Znamo, žele da nam se osvete"

V. P.

28. 07. 2021. u 20:51

MESEC dana posle dramatičnog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu u Valensiji, košarkašice Srbije i Španije sastaju se i pod olimpijskim krugovima u Tokiju.

КОШАРКАШИЦЕ ПРОТИВ ШПАНИЈЕ: Знамо, желе да нам се освете

FOTO: FIBA

Naše dame su tada skinule evropsku krunu Špankinjama, koje će biti silno motivisane da se revanširaju u današnjem susretu drugog kola A grupe olimpijskog turnira (10.20).

- Znamo da nas, kao i uvek, čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije - kaže kapitenka Srbije Jelena Bruks. - Moramo da izvučemo pouke iz duela sa njima na Evrobasketu, kao i iz prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Verujemo u našu igru i pripremu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer je to jedini način da ih pobedimo i u Tokiju.

"Furija" je u japansku prestonicu stigla jača za dve košarkašice koje su zbog korone propustile Evrobasket, u premijernom meču propisno se namučila sa selekcijom Koreje (73:69).

- Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa ove dve igračice koje nisu igrale na Evropskom prvenstvu - kaže Nevena Jovanović.

- Biće veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela, kako bismo došle do prilike da upišemo još jednu pobedu.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk