ZA NOVI TEREN 2O MILIONA: FK Sloga iz sela Desimirovac kod Kragujevca dobija novi stadion

M.Luković

29. 07. 2021. u 17:08

POSLE gotovo devet godina podstanarskih muka, FK Sloga iz Desimirovca kod Kragujevca, dobija novi stadion.

ЗА НОВИ ТЕРЕН 2О МИЛИОНА: ФК Слога из села Десимировац код Крагујевца добија нови стадион

FOTO: Kragujevac/Gradska uprava

Gradnju finansira grad Kragujevac, radovi su već počeli a samo za novi fudbalski teren iz gradske kase izdvojeno je oko 20 miliona dinara.

U drugoj fazi gradiće se i upravna zgrada, parking i tribine sa oko 350 mesta. Meštanima ovog šumadijskog sela, sa oko 2.500 stanovnika, podrška gradske uprave znači opstanak mladih na selu, razvoj sporta i očuvanje jednog od najstarijih seoskih klubova u Srbiji,ali i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Zahvaljujući entuzijazmu rukovodstva FK Sloga, pomoći meštana, uspeli su, kažu da "prežive" gotovo devet godina podstanarskih muka i očuvaju klub-za buduće naraštaje. Bez  nekadašnjeg stadiona  ostali su pre gotovo devet godina,u postupku restitucije. Onda su utakmice igrali u Kragujevcu, trenirali na raznim terenima i u drugim mestima.

- Zahvalni smo gradskoj upravi što su prepoznali naše potrebe i želju  da očuvamo klub,  mlade usmerimo ka sportskim aktivnostima,oformimo nove selekcije. Želja nam je i da klub postane kvalitetna regrutna baza mladih igrača. Grad će finansirati kompletan projekat a mi ćemo pomoći koliko god možemo - kaže Milorad Marković,predsednik FK Sloga.

AFIRMACIJA SPORTA

FK „Sloga“ trenutno se takmiči u Prvoj gradskoj ligi, ali su im ambicije daleko veće. Podsećaju da su nekada bili i u saveznom rangu takmičenja.

Član gradskog veća za sport, Predrag Stevović,navodi da je osnovni cilj  afirmacija sporta u ruralnim sredinama i da se na tome posvećeno radi i ulaže u sportsku infrastrukturu.

Grad je prošle godine poklonio plac za novi sportski teren u Desimirovcu,a nedavno su počeli  radovi i izgradnja novog stadiona na toj parceli. Tom prilikom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić kazao je da su ovakva ulaganja itekako potrebna, jer da bi neko ostao da živi u selu, pored osnovne infrastrukture, potrebni su i drugi sadržaji,pre svega sportski. Grad će ulagati u razvoj sela,a novi stadion će ispunjavati potrebe ne samo FK Sloga iz Desimirovca, nego i okolnih sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk