"SEDMICOM" PO MEDALJU! Ivana Španović spremna za nastup u finalu Olimpijskih igara

S. O.

01. 08. 2021. u 19:40

PALA je "sedmica" iz drugog pokušaja, na redu je finale i konačni obračun za medalju.

СЕДМИЦОМ ПО МЕДАЉУ! Ивана Шпановић спремна за наступ у финалу Олимпијских игара

FOTO: EPA

Ivana Španović je svojim najdužim skokom u sezoni od 7.00 metara (norma je bila 6,75 m) ostvarila najbolji rezultat u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Tokiju i prekosutra od 3.50 po našem vremenu krenuće u borbu sa rivalkama i daljinama ka sjajnijem odličju nego ono iz Rio de Žaneira 2016. godine, kada je osvojila bronzu.

- Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam. Želim da se odmorim, da malo "istoniziramo" i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi - poručila je Ivana iz Tokija, jasno stavljajući do znanja svima, a posebno rivalkama, s kakvim je namerama došla u Japan.

A, nije baš sve sjajno počelo. Ivana je prestupila u prvoj seriji. Ali, to je nije obeshrabrilo, u drugom pokušaju fantastično se odrazila i preletela sedam metara, što nijednoj drugoj skakačici nije uspelo u kvalifikacijama.

Ali, daleko od toga da će Ivana prekosutra imati lak zadatak. Iz njene grupe u finale su se još plasirale: Tara Dejvis iz SAD (6,85), Čantel Meloun iz Britanskih devičanskih ostrva (6,82), Kadi Sanjia iz Švedske (6,76), Nigerijka Esa Brume (6,76) i Britanka Abigejl Irozuru (6,75).

U ZONI SAM, SADA I OVDE

Foto AP

IVANA Španović je posle plasmana u finale poslala poruku na društvenim mrežama:

- Govor tela sve otkriva - napisala je Španovićeva na "Instagramu", sa emotikonom koji namiguje i dodala: - U zoni sam, jer pravi trenutak je ovde i sada.

Rivalka iz druge grupe, Nemica Malaika Mihambo je samo dva centimetra bila blizu Ivane (6,98), dok je Amerikanka Britni Ris imala treći skok po vrednosti (6,86). Iz ove grupe u finale su još ušle: Tajra Gitens (Trinidad i Tobago) 6,72, Marina Bek (Ukrajina) 6,71, Jasmin Sojers (V. Britanija) 6,62 i Bruk Straton (Australija) 6,60.

Ali, Ivana ne gleda previše u rivalke, koncentrisana je na sebe i svoje skokove, dodajući da je i uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

- Prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom, jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75, tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu - poručila je najbolja atletičarka Srbije na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S