SPREMNI DA PRUŽE MAKSIMUM: Armin i Asmir ciljaju finale

S. K.

03. 08. 2021. u 10:10

SRPSKI kolosi sa puno optimizma očekuju današnje kvalifikacije u bacanju kugle.

СПРЕМНИ ДА ПРУЖЕ МАКСИМУМ: Армин и Асмир циљају финале

Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Prvi će kvalifikacionu normu (21,20 m) pokušati da ispuni Armin Sinančević (grupa A, od 12.15 po našem vremenu), a potom i Asmir Kolašinac (grupa B, od 13.40).

Sinančević je sa puno otpimizma došao u Tokio. Uostalom, Zvezdin div je ove sezone dva puta bacao kuglu 21,88 metara i blistao u Dijamantskoj ligi.

- Spremio sam se dobro, uoči Igara na devet takmičenja sam osam puta bacao preko olimpijske norme. To me ohrabruje i nadam se da je finale dostižno. A ako se nađem među 12 onda je sve moguće - isticao je više puta rekorder Srbije.

Kolašinac je u poslednjem trenutku ispunio normu (21,33) i nada se da će na svojim četvrtim igrama pružiti maksimum. U njegovoj grupi je i svetski rekorder Rajan Kruzer - 23,37 metara.

- Nikad nisam spremniji došao na Igre. Očekujem žestoku borbu, jer čak 32 bacača kugle imaju rezultat 21,10 m, što je nekad bilo dovoljno i za medalju. Biće izuzetno teško izboriti finale, a ono je moja velika želja - kaže Kolašinac.

Finale je u četvrtak od 4.05 po našem vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)