SRBIĆ UZEO SREBRO ZA HRVATSKU: Smešila mu se bronza, ali je onda Holanđanin pao...

Novosti

03. 08. 2021. u 13:03

HRVATSKI gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebro na vratilu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

СРБИЋ УЗЕО СРЕБРО ЗА ХРВАТСКУ: Смешила му се бронза, али је онда Холанђанин пао...

Foto: Tanjug/AP

Odradio je nastup bez greške i nakon šest takmičara prešao u vođstvo sa ocenom 14.900. Kasnije ga je prestigao Japanac Daiki Hašimoto s ocenom 15.066.

Svetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Štutartu dve godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na evropskim prvenstvima (2019, 2020), stigao je sada i do svoje prve olimpijske medalje. Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na Igrama u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dve bronze.

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vežbom, sa startom 6.2 i na kraju ocenom 14.633, u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vežbu sa startom 6.5  najavivši kako ide na sve ili ništa. Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra.

Bolji od njega bio je samo Hašimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocenom 15.066, dok je bronzu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14.533. Za 19-godišnjeg Japanca je to drugo zlato u Tokiju nakon što je bio najbolji i na višeboju.

Holanđanin Bart Deurlo, koji je mogao da skine Srbića sa drugog mesta i da ga tako ostavi sa bronzom u rukama, u poslednjem nastupu je pao i Hrvatu je na kraju pripalo srebro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)