SRCE LAVICE - NOVO FINALE ZA SRBIJU: Jovana Preković ubedljivo pobedila - boriće se za zlato sa neporaženom karatistkinjom

Novosti

06. 08. 2021. u 10:25

Srbija ima još jednu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto se karatistkinja Jovana Preković plasirala u finale. Biće to sedmo odličje za našu zemlju.

СРЦЕ ЛАВИЦЕ - НОВО ФИНАЛЕ ЗА СРБИЈУ: Јована Прековић убедљиво победила - бориће се за злато са непораженом каратисткињом

Foto: Tanjug/AP

Srpkinja se u polufinalu borila protiv Turkinje Čoban Merve i uspela je da je savlada. Rezultat je bio 2:0, a naša Jovana je bila ubedljiva u ovom susretu i nijednog sekunda nije bilo sumnje da će izaći kao pobednica.

Naša sportistkinja dobila je i protivnicu u borbi za zlato - biće susret dve neporažene karatistkinje na ovom turniru. U drugom polufinalu sastale su se Egipćanka Đijana Lotfi i Kineskinja koja je ostvarila i sve četiri pobede u grupi "A", Jin Ksijaoan. Kineskinja je bila bolji rival i trijumfovala je odlukom sudija posle rezultata 1:1.

Foto: OKS

Da podsetimo, Prekovićeva je u poslednjem duelu u grupi "B" odlukom sudija savladala upravo bivšu svetsku prvakinju Lotfi i tako je sa maksimalnim učinkom (četiri pobede) osvojila prvo mesto, dok je predstavnica Turske bila drugoplasirana u grupi "A".

Jovana u prošlosti ima pozitivne rezultate i sa Kineskinjom Jin koju je pobedila u finalu Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je Egipćanka Lotfi osvojila bronzu.

Poražene karatistkinje u polufinalnim duelima na Olimpijskim igrama bez borbe će dobiti bronzu. Finale je prvobitno zakazano za 13.40, ali zbog pomeranja programa ono će kasniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!