KO JE JOVANA PREKOVIĆ: Pretrpela tešku povredu pred EP, srpski je vojnik, bije za medalju (FOTO)

Novosti online

06. 08. 2021. u 16:13

SRPSKA karatistkinja Jovana Preković donela je drugu zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, to je ujedno bilo sedma medalja naše države na OI.

КО ЈЕ ЈОВАНА ПРЕКОВИЋ: Претрпела тешку повреду пред ЕП, српски је војник, бије за медаљу (ФОТО)

Foto: RTS/Pritnskrin

U finalu je savladala kineskiu Šjaojin Jin, to je bila repriza finala Svetskog prvenstva održanog u Madridu koje je takođe pripalo Jovani. 

Prva je karatiskinja Srbije na na Olimpijskim igrama koja je osvojila zlato, a možda će biti i poslednja s obzirom da ovaj sport nećemo gledati u Parizu za tri godine. 

Srpkinja je aktuelna evropska šampionka jer je u maju na kontinentalnom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, čime je samo potvrdila izborenu vizu za Olimpijske igre.

Rođena je u Aranđelovscu 1996. godine, a pažnju javnosti skrenula je 2018. godine osvojivši zlatnu medalju na SP. Aktivno se takmiči od 2012. godine a do sada je nanizala pet zlatnih, dve srebrne i sedam bronzanih medalja. 

Karateom se bavi već dve decenije, pošto je počela da trenira 2001, kada je imala pet godina, a bila je državni prvak u svim uzrastima. 

Iza Jovane je težak period, jer je pretrpela povredu pred Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje je organizovano u našoj zemlji posle 20 godina. 

Zbog zadobijene povrede neposredno pred takmičenje, nije nastupila, pa su i ona i njen trener bukvalno u suzama pratili takmičenje kao gledaoci.

Zanimljivo, Jovana je bila član sportske jedinice vojske Republike Srbije! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)