JOVANA PREKOVIĆ JE TO ZASLUŽILA: Naša šampionka nosi zastavu Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara

Novosti online

07. 08. 2021. u 08:41

KARATISTKINjA Jovana Preković donela je na Olimpijskim igrama u Tokiju drugu zlatnu medalju Srbiji i zbog toga je dobila čast da nosi zastavu na zatvaranju najveće sportske smotre.

ЈОВАНА ПРЕКОВИЋ ЈЕ ТО ЗАСЛУЖИЛА: Наша шампионка носи заставу Србије на затварању Олимпијских игара

Foto: RTS/Pritnskrin

Dileme sigurno nije bilo, s obzirom na to da nas je sve sjajna Aranđelovčanka kupila borbama u kojima je pobeđivala jednu po jednu protivnicu do konačnog zlata na 32. Letnjim Olimpijsim igrama.

Na ceremoniji otvaranja Igara čast da nose zastavu imali su košarkašica Sonja Vasić i kapiten naših vaterpolista Filip Filipović, a na zatvaranju će srpsku zastavu zavioriti kao što smo već i napisali aktuelna šampionka sveta, Evrope i Olimpijskih igara.

Jovana je u petak, finalnom meču kategorije do 61kg, pobedila Kineskinju Ksiaojan Jin i tako postala prva osvajačica olimpijskog zlata na debitantskom nastupu karatea kao sporta na Igrama.

– Za mene će biti ogromna čast i zadovoljstvo nositi zastavu Republike Srbije na Olimpijskim igrama, pogotovo što su za mene ovo prve Igre i drago mi je da mi se svi sportski snovi polako ostvaruju – rekla je Jovana.

Na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju 2016. godine zastavu Republike Srbije nosila je Tijana Bogdanović, dok je u Londonu 2012. godine ta čast pripala Milici Mandić, a u Pekingu 2008. odbojkašu Saši Staroviću.

Naravno, gledalaca nažalost neće biti na Olimpijskom stadionu u Tokiju, ali se očekuje da će određeni broj njih biti ispred. Na kraju ceremonije organizatori Igara u Tokiju predaće olimpijsku zastavu sledećem domaćinu – Parizu.

Podsetimo, sutrašnji defile zatvaranja Igara počinje u 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S