PREOKRET! MESI NE MOŽE U PSŽ? član Barselonine uprave podneo zahtev EK za blokadu dolaska Argentinca na Park prinčeva

Novosti online

09. 08. 2021. u 16:11

LIONEL MESI se oprostio od navijač Barselone i potvrdio da je "realan sled događaja" njegov prelazak u Pari sen Žermen. Pojedinci iz uprave Barselone izgleda teško s mire s time.

ПРЕОКРЕТ! МЕСИ НЕ МОЖЕ У ПСЖ? члан Барселонине управе поднео захтев ЕК за блокаду доласка Аргентинца на Парк принчева

Foto: EPA

Jedan član uprave katalonskog kluba podneo je zahtev Francuskom sudu i Evropskoj komisiji da blokiraju ugovor Argentinca i PSŽ jer u Francuskoj nije doneta odredba o poštovanju finansijskog fer-pleja.

U pravilniku se navodi da fudbalski klubovi ne smeju da troše više novca na plate svojih timova nego što zarađuju. Ista pravila važe u većini drugih najjačih evropskih fudbalskih liga, ali ne i u Francuskoj, a razlog tome je, prema mišljenju člana Barselone koji je podneo zahtev, to što čelnici francuskog fudbala na svaki način žele da pomognu PSŽ da postane šampion Evrope .

On kaže da bi svaki transfer Mesija u PSŽ bio "narušavanje konkurencije sa drugim nacionalnim ligama" i da bi kao takav bio "štetan i za navijače Barselone". To bi takođe uticalo na tržišnu konkurenciju unutar Evropske unije i stoga bi predstavljalo nelegalnu državnu pomoć.

U međuvremenu, hiljade navijača PSŽ okupilo se ispred pariskog aerodroma kako bi dočekalo Mesija, iako on još nije napustio glavni grad Katalonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)