KOLIKO ĆE PARTIZAN I ZVEZDA ZARADITI OD EVROPE? Evo kakva je razlika između Lige Evrope i Konferencijske lige

Novosti online

13. 08. 2021. u 08:21

Vojvodina i Čukarički su na neslavan način završili ovogodišnju evropsku odiseju, što znači da Srbiju predstavljaju još samo dva kluba - Crvena zvezda i Partizan.

КОЛИКО ЋЕ ПАРТИЗАН И ЗВЕЗДА ЗАРАДИТИ ОД ЕВРОПЕ?  Ево каква је разлика између Лиге Европе и Конференцијске лиге

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Zvezda nije uspela da se domogne plej-ofa Lige šampiona, tako da će igrati protiv Kluža za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, dok je i Partizan došao na korak od jeseni u Evropi - samo u novom takmičenju Konferencijskoj ligi. Protivnik je Santa Klara, portugalski klub koji je izbacio slovenačku Olimpiju.

Čini se da i Zvezda i Partizan imaju lepe šanse da se plasiraju u grupnu fazu ovih takmičenja, a to nam je važno i zbog nacionalnog koeficijenta koji nije naročito "skočio" ovog leta.

Trenutno smo na 12. mestu koje donosi razne benefite od sezone 2022/23, poput pet klubova u Evropi od čega dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, međutim moraju "večiti" da nastave da pobeđuju i osvajaju bodove za srpski fudbal, kada su već Vojvodina i Čukarički zaustavljeni.

Moraju da igraju i za sebe i novac koji donosi UEFA takmičenje, a zanimljivo je da je na osnovu podele nagrada - gotovo minimalna razlika u bonusima od Lige Evrope i Konferencijske lige.

Zvezda već ima obezbeđenu jesen u Konferencijskoj ligi, ali želi u jaču Ligu Evrope u kojoj se učešće u grupnoj fazi "plaća" 3.630.000 evra. Svaka pobeda nosi 630.000 evra, remi 210.000, dok ako kao prvoplasirani prođete dalje - dobijate 1,1 milion evra, a drugoplasirani upola manje.

A Konferencijska liga? Za plasman u grupnu fazu platiti 2.940.000 evra. Svaka pobeda vredi 500.000 evra, dok je remi 166.000. Što se tiče plasmana u nokaut fazu, sa prve pozicije vredi 650.000 evra, a sa druge 300.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!