KAKO JE MESIJEV DRES ZAVRŠIO U BAJERNOVOM MUZEJU? Zaslužan je veliki Gerd Miler i jedan njegov rekord koji je odolevao 40 godina (FOTO)

Novosti online

15. 08. 2021. u 16:54

FUDBALSKI gigant Gerd Miler, koji je preminuo u 75. godini od posledica Alchajmerove bolesti, dugo je držao jedan rekord - on je tokom kalendarske 1972. goine postigao 85 golova, a potukao ga je tek 2012. godine Leo Mesi sa 91 pogotkom.

КАКО ЈЕ МЕСИЈЕВ ДРЕС ЗАВРШИО У БАЈЕРНОВОМ МУЗЕЈУ? Заслужан је велики Герд Милер и један његов рекорд који је одолевао 40 година (ФОТО)

EPA/SCHNOERRER (L) JULIO MUNOZ (R)

Argentinac je po preuzimanju rekorda od legende načinio šmekerski potez poklonivši velikom "Bombarderu" potpisani dres u kome je to učinio.

Nemac je potpisani dres prosledio svom Bajernu i to je jedini eksponat u trofejnoj sali minhenskog kluba koji nije vezan za Bavarce.

Najubojitiji strelac u istoriji svetskog fudbala Gerd Miler dugo se borio protiv opake Alchajmerove bolesti a preminuo je u jednom staračkom domu nedaleko od Minhena.

Sa Bajernom i reprezentacijom Zapadne Nemačke osvojio je sve što se moglo osvojiti - Mundijal, Euro, tri Kupa šampiona, četiri Bundeslige...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima