NIKOLA TERZIĆ ZA NOVOSTI: "Peti penal bio moj, nije bilo treme"

M. BLAŽIĆ

17. 08. 2021. u 09:09

POSLEDNjI minut regularnog toka utakmice sa Sočijem, korner sa desnog boka. Svi koji trenutak kasnije vide "cim" glavom Aleksandra Šćekića, a malo ko je u prvi mah primetio ko je autor idealnog centaršuta iz ugla. Rezervista Nikola Terzić je iskoristio najjači adut, levu nogu, i omogućio crnogorskom vezisti da odvede Partizan u produžetke.

НИКОЛА ТЕРЗИЋ ЗА НОВОСТИ: Пети пенал био мој, није било треме

FOTO: M. Vukadinović

Nešto više od pola časa provedenih na terenu bilo je dovoljno da se primeti kako je taj "mali, a brz" na desnom boku materijal od kojeg bi Aleksandar Stanojević mogao da napravi čoveka za važne uloge u timu crno-belih. Sa nepunom 21 godinom Terzić je počeo da ostvaruje dečačke snove, a ono pravo, svi veruju, tek sledi.

- Možda zvuči kao fraza, ali dolazak u Partizan je bukvalno ostvarenje mog dečačkog sna. Od malih nogu mi je uzor bio Saša Ilić. Počeo sam rano, sa četiri, pet godina u školi fudbala "Viole". Tamo sam bio do pionira, odakle sam otišao u Čukarički. Imao sam peh da dobijem mononukleozu, ali sam se uspešno vratio i do kraja omladinskog staža ostao u Čukaričkom - ističe Terzić za "Novosti".

Sledi odlazak u klub gde su crno-beli i "snimili" njegove kvalitete.

- Odigrao sam dobru polusezonu u IMT, gde smo se i pre korone praktično plasirali u viši rang. Tokom leta sam bio sa Čukaričkim na pripremama i shvatio da je bolje da se vratim u IMT, što je bilo tačno, jer sam postigao osam golova, upisao mnogo asistencija, a u Kupu smo eliminisali Inđiju i Radnički.

Datum kada je stigao poziv iz Humske pamti kao da je bio juče.

- Kako to da ne pamtim, potpisao sam ugovor sa Partizanom 3. februara ove godine, dva dana pre kraja prelaznog roka. Bilo je teško u početku jer nisam imao odrađene pripreme iza sebe, nova je sredina, velika imena u svlačionici.

Debi protiv TSC u finišu sezone je potvrdio da je Terzić tu negde, a na "uvid" široj javnosti je stigao na početku nove.

- Odradio sam kompletne pripreme, a pritom sam i na prozivku stigao spreman. Sve je bilo mnogo lakše posle šest meseci prikupljenog iskustva. Kod ulaska u igru protiv Sočija u 84. minutu nije bilo treme, samo ogromna želja da dam sve od sebe, da izjednačimo kako znamo i umemo. I srećom, uspeli smo u tome.

Trener Stanojević je priznao da ga je pomalo i iznenadila spremnost mladog Terzića da preuzme odgovornost u penal-seriji.

- Trebalo je da šutiram peti penal, uveren sam da bih pogodio. Nisam imao strah, samo motiv da učinim sve što je moguće da eliminišemo Soči i donesemo svima veliku radost. Kada se sve završilo kako smo želeli, od uzbuđenja bukvalno nisam znao da li je san ili se sve to stvarno dešava.

Kada se povede priča o vrlinama i manama, Terzić postaje znatno manje pričljiv.

- Ne volim da pričam o sebi. Leva noga je nešto što svi stalno pominju, a kada je u pitanju ono što bi trebalo da popravim veoma dobro znam šta je i radim na tome svakodnevno.

Za kraj i osvrt na dugoročnije planove koji se poklapaju sa klupskim.

- Voleo bih kao i svi da osvojimo duplu krunu, a što se ličnih planova i želja tiče da se ustalim u timu, dobijem veću minutažu - zaključio je Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli